Akersposten

"Slik formes et Røa vi ønsker"

VARMET: Sørkedalen Brass spilte! Foto: Vidar Bakken

Finværet på søndag irriterte nok en og annen litt, etter den søkkvåte og kalde vårfestivalen på lørdag. Men Røa fikk likevel vist frem mye av sin mangfoldihget, og Røa Vel fikk til de grader vist at de gjør en utrolig innsats for nærmiljøet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2016 kl 09:46

RØA: Vi visste det i dager i forveien: Værgudene hadde bestemt seg for å gi nykomlingen "Røa vårfestival" en så trang fødsel som overhode mulig. Vi snakket altså 30. april, syv uker før solen igjen snur, og vi våknet opp til to pluss, sludd og snø på bakken. Et vær som bare gikk over i regn og mer regn utover dagen, uten at temperaturen øke nevneverdig.

På Røa torg stilte vi oss opp likevel. Rundt 30 lag og foreninger, i tillegg til vår gjenoppståtte lokalavis. Ingen av oss lot litt vær stoppe oss, alle fikk stablet seg på beina under teltene.

Kunst, musikk, lokalhistorie, idrettsklubber, teater, veldedighet og mye mer. Det meste var representert, og i midten sto Røa Vels folk med gule vester og organiserte på et fantastisk vis. Vi skal ikke glemme at jobben vellet gjorde i forkant av dagen, og på selve dagen, var frivillig, ubetalt arbeid, til det beste for oss alle som bor i området. Jeg gjør det selv, og jeg må si at jeg er svært imponert over engasjementet og tilstedeværelsen til Røa Vel, med leder Anne Bjørnebye Vik i spissen.

Om nylig avgåtte bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung, på folkemunne kalles Dronningen av Røa, må Bjørnebye nå aspirere til prinsessetittelen. Så får vi se om hun klarer å holde stand i 30 år, slik en viss innflyttet bergenser har klart!

Det er mye å be om, veldig mye. Men la oss fra Akerspostens side igjen hylle vellet for arrangementet de satte i stand. Delvis klarte ikke værgudene heller å ødelegge det helt. Innendørs på Røa Senter og i Samfunnshus Vest, var det tørt og fint, og de som kom seg inn der, fikk oppleve saker og ting de ikke vanligvis får. Vi håper, som sikkert også vellet gjør, at folk ble inspirert og aktivisert. Kanskje noen til og med fikk idé om noe nytt å begynne med? Hvem vet.

Røa er i enorm utvikling, og har vært det i mange år, ja, mange tiår faktisk. Snart skjer det endringer med og rundt torget. Og kanskje kommer Røatunnelen en vakker dag. Det er mye å jobbe for, og for oss i lokalavisen å følge med på – og vi lover å gjøre det vi kan for at synspunkter vil bli hørt der de skal høres. Med spillere som Røa Vel på laget, har Røas beboere en kjempefordel, og det håper jeg folk vet å sette pris på. For eksempel ved å forsikre seg om at de er medlemmer?

Stå på, Røa Vel. Dere gjør en forbilledlig innsats for nærmiljøet. Vi håper på en reprise på arrangementet, og da er jeg sikker på at været spiller på lag.

Fredrik Eckhoff
Redaktør, Akersposten.no

Her er flere bilder fra Vårfestivalen på Røa:

KOM! Ordfører Marianne Borgen beæret Røa med sin tilstedeværelse, da hun avrundet vårfestivalen, innendørs i tørt vær for anledningen. Foto: Vidar Bakken

STILTE UT: Inne på Samfunnshus Vest viste Slemdal-kunstneren som er vokst opp på Røa, Joachim Nilsen, frem sin varierte kunst. Foto: Fredrik Eckhoff

GLADE: Litt uvær knekte ikke humøret til disse to: Elin Horn Galtung, nå bystyrepolitiker, og Ingrid Nyhus, leder av Barn-, ungdom- og kulturkomiteen i Bydel Vestre Aker. I bakgrunnen: Hanne Bae Ottho, Akersposten. Foto: Vidar Bakken

OPPVISTE: Njård Turn viste seg frem. Foto: Vidar Bakken

Åsen Blåsen, blant annet tidligere korpsmusikere fra Huseby og Voksen, spilte til de ble varme på trappen. Foto: Fredrik Eckhoff

SHOW: RG-jenter fra Njård oppviste ballkontroll!

FIKK PRØVE SEG: På Røa bibliotek var det varmt, tørt og kunstnerisk! Foto: Vidar Bakken

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kan bli 11'er-bane på Huseby likevel

– Småhusområdene raseres

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...