Akersposten

Slik fordeles 47 millioner spille-kroner i vest

– Vi setter i gang viktige forbedringer på fellesarenaene, vi både pusser opp gamle idrettsanlegg og bygger nye, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap). Her fra åpningen av nytt kunstgress på Røabanen fredag. Foto: Fredrik Eckhoff

Nesten 47 av de 116 millionene i spillemidler tilfaller idrettsprosjekter i Oslo vest for 2019 Ullern IF får en stor del av kaka.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2019 kl 08:50

OSLO VEST: Tildelingen av de viktige spillemidlene for 2019 er klar. Oslo kommune er i 2019 blitt tildelt kr 115 958 000,- i spillemidler fra Kulturdepartementet.

Hvert år fordeles spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet gjennom en rammetildeling til de enkelte fylkene. Midlene gjelder departementets tilskuddsordning for anlegg for idrett og fysisk aktivitet.

Tildelingen til hvert fylke er basert på de tre kriteriene godkjent søknadssum, innbyggertall og anleggsdekning.

Stor økning

I 2015 fikk Oslo nest minst tippemidler av alle fylkene med 35 millioner, bare Finnmark fikk mindre, opplyser byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet. To år senere fikk Oslo over 100 millioner.

Dette er en direkte følge av at det bygges mye. De neste fire årne skal byrådet investere 6,2 milliarder i idrettsanlegg, opplyser byrådsavdelingen.

LES OGSÅ: Åpnet nytt kunstgress til stor jubel

– Forbedringer

– Vi setter i gang viktige forbedringer på fellesarenaene, vi både pusser opp gamle idrettsanlegg og bygger nye. Dette er synlige, konkrete endringer som gjør at det blir bedre opplevelser, flere som deltar og økt trivsel, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen til Akersposten.

Hun opplyser at Oslo kommune setter ny rekord i investeringer for tredje år på rad.

– I tillegg har vi økt støtten til idrettsanlegg som bygger med egne midler slik at det blir et spleiselag. Oslo har et stort etterslep på idrettsanlegg. Vi trenger alle gode krefter for å komme opp i volum, sier Hansen.

– Ni av 10 barn og unge er innom idrett, men flere faller fra i ungdomstiden. Et aktivt idrettstilbud der folk bor, er viktig for barn og unge. Flere og bedre anlegg er en viktig faktor for å få flere med, sier idrettsbyråden.

Fakta

Disse anleggene har fått spillemidler i vest for 2019:

Totalt: 46,957 mill.

Heming IL – 239 000 kr til by ballbinge

Kongelig Norsk Seilforening – 1 427 000 kr til KNS Seilsportsenter – klubbhus

Røa IL – 232 000 kr til rehabilitering av Røahallen

Røa IL – 267 000 kr til snøproduksjonsanlegg på Voksenjordet

Ullern Tennisklubb – 287 000 kr til rehabilitering av tennisbaner

Ullern flerbrukshall (kommunal) – 14 950 000 kr

Frogner ishall (kommunal) – 17 825 000 kr

Monolitten kunstgressbane (kommunal) – 230 000 kr til rehabilitering

Bygdøy tennisklubb – 11 500 000 kr til ny tennishall

LES OGSÅ: Åpnet nytt kunstgress til stor jubel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...