Akersposten
Annonse: Eie Eiendom

Slik er boligprisene i Vestre Aker og Ullern nå

Flere kjøpere velger å sitte på gjerdet, og boligmarkedet oppleves som mer kresent. Her kan du se hvordan boligprisutviklingen er i Oslo vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 09:48

Boligprisene i Norge steg med 1,2 prosent i august 2017. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene ned med 0,4 prosent.

Boligprisene er nå 3,1 prosent høyere enn for et år siden.

– Boligprisene utviklet seg i august svakere enn normalt, og denne trenden er gjennomgående for hele landet. Til tross for dette er det solgt mange boliger i løpet av måneden, noe som vitner om et marked i balanse. I lys av den rekordsterke veksten i boligprisene i store deler av Norge i 2016 er det naturlig med en korreksjon som den vi har vært vitne til de siste månedene. Den historiske erfaringen er at boligprisene svinger og til dels også sterkt i perioder, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Ullern og Vestre Aker:

I vårt nærområde, bydelene Ullern og Vestre Aker, er tallene som følger:

I Ullern er prisene gått ned i august med 0,3 prosent, siste 12 måneder har prisene steget med 4,6 prosent. Kvadratmeterprisen er i gjennomsnitt på kr 74.078,-, og gjennomsnittsprisen for en bolig i Ullern er på kr 6.178.000,-.

I Vestre Aker er prisene gått litt opp i august med 0,2 prosent, siste 12 måneder har prisene steget med 2,8 prosent. Kvadratmeterprisen er i gjennomsnitt på kr 67.909,-, og gjennomsnittsprisen for en bolig i Vestre Aker er på kr 6.571.000,-.

Det tok i august cirka 25 dager i Ullern og 29 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I både Ullern og Vestre Aker er det solgt akkurat like mange boliger som i august 2016.

Antallet nye boliger har økt med hhv 8 og 10 boliger flere enn i august i fjor.

Slik er markedet nå

Vår del av byen er lite involvert i svingningene og kanskje mest berørt av det forskjellige media skriver om boligmarkedet.

Det er mange ting som spiller inn på prisen selger får i markedet. Generelt ser vi at beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet alltid går igjen som det viktigste kriteriet, og at dagens boligmarked oppleves som svært kresent i forhold til pris. Mange potensielle kjøpere velger å sitte på gjerdet og følge med på utviklingen – og vi opplever daglig at det er svært mange selgere som får mer eller mindre skambud i starten av budgivningen.

Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor, eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen.

Her kan du se alle boligene Eie har til salgs i Oslo vest og omegn akkurat nå.