ANNONSE
Annonse

Slik drar du på øyhopping i indre Oslofjord

Klar for øyhopping? Gjør det kortreist! Ta rutebåten mellom øyene i indre Oslofjord. De lokker med fine strender, turområder og mat- og kulturopplevelser.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2018 kl 11:13

ANNONSE
Annonse

ØYENE I INDRE OSLOFJORD: Å reise til øyene i Oslofjorden er populært, og mai i år slo alle rekorder med hele 220.365 reisende. Nå er målet å gjøre de populære øybåtene elektriske innen 2021.

Stadig flere drar til øyene

– Når det er mange reisende settes det inn ekstra kapasitet. I mai i fjor hadde vi 87 ekstraavganger, mens i år var det ikke mindre enn 469 ekstraavganger som ble satt inn. Vår operatør Oslo-Fergene har gjort en fantastisk innsats, og takk til alle som reiser og benytter seg av tilbudet, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren fra Ruter.

På sommeren, nærmere bestemt mellom 1. juni og 31. august, kjøres sommerruter for øybåtene. Det betyr båt hver halvtime til Hovedøya, Gressholmen og Nakholmen, samt timesruter for avganger som går innom de andre øyene.

– Båtene går fra Aker Brygge til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya, Nakholmen og Langøyene. Alle øyene blir besøkt, men den mest populære øya målt i antall av- og påstigninger er Hovedøya, sier Myhren til Klimaetatens nettsted, klimaoslo.no.

Flytting bedret tilbudet

Flyttingen av Oslo-Fergenes anløpssted fra Vippetangen til Rådhusbrygge 3 ved Aker brygge våren 2015 førte til at det ble flere avganger. Også passasjerene strømmet til.

– Flyttingen har utvilsomt gjort øybåtene mer tilgjengelige for publikum, noe som tydelig vises i passasjerstatistikken. I 2017 reiste nesten 850 000 personer med Oslo-Fergene. I år er antall reisende på hele 314 344 bra fra januar til og med mai, forteller Myhren.

Les hele saken på Klimaoslo.no her.

Her kan du lese mer om øyhopping i indre Oslofjord

ANNONSE
Annonse