Akersposten

«Slik det er nå, leker Oslo kommune gjemsel»

"I to vintre på rad har kommunen måkt sneen i skoleveiene opp på fortauet, slik at skolebarna er tvunget ut i veibanen," skriver Per N. Schwabe blant annet. Foto: Privat

Oslo kommunes mangler interesse for trafikksikkerhet, mener Per N. Sxhwabe.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Jeg har i mange år meldt inn til Oslo kommune via bydelen, Bymelding, Bymiljøetaten – med flere – om saker som etter mitt skjønn kan være potensielle trafikkfeller. Kort oppsummert er kommunens ryggmargsrefleks ansvarsfraskrivelse på høyt internasjonalt nivå. I to vintre på rad har kommunen måkt sneen i skoleveiene opp på fortauet, slik at skolebarna er tvunget ut i veibanen. Som de har måttet dele med busser. lastebiler og øvrig trafikk. Dette er åpenbart symptomatisk for Oslo kommunes holdning til trafikksikkerhet.

For noen uker siden ble stripene i gangfeltet i krysset Dalsveien-Dagaliveien fjernet grunnet gravearbeid og ny asfalt. Dette meldte jeg inn på bymelding.no. Svaret var egentlig som forventet: «Det finnes ingen kategori for reoppmerking av gangfelt da dette gjøres rutinemessig etter oppsatte ruter, og derfor ikke trengs meldes via Bymelding.» Dette er snakk om en godt besøkt skolevei.

Det tok syv år å få på plass farthump i veien der jeg bor. Da den etter mange års kamp endelig stod på sakskartet til bydelsutvalget, valgte bydelsutvalget å overse faglige råd og heller plassere humpen et annet sted; på en rett, flat og oversiktlig vei. Ikke i en bratt, svingete vei med dårlig sikt. Kommunen valgte åpenbart utmattelsestaktikken, noe de tilsynelatende alltid gjør når plagsomme innbyggere kommer med forslag.

Først da jeg ba om å få tilsendt trafikktellingene for krysset Dalsveien-Dagaliveien skjedde det noe med etablering av gangfelt. Inntil da hadde fagmyndighetene skjult seg bak angivelige trafikktellinger som ikke fantes og andre bortforklaringer.

Til sist har jeg i mange år anmodet om å bedret sikten i krysset Dalsveien-Stasjonsveien når man kommer ned Dalsveien. Man må nesten halvveis ut i krysset får å se om det kommer kryssende trafikk. Jeg har forsøkt å få forpliktende svar fra Oslo kommune i mange år, det er rett og slett umulig. Ris Vel støttet meg i sin tid og foreslo lysregulering i krysset. Uten at det imponerte kommunen.

Hvis Oslo kommune vil ha engasjerte innbyggere, bør de ikke møte forslag og innspill med dialog? Slik det er nå, leker Oslo kommune gjemsel. Det er nesten lettere å vinne i lotto enn å treffe på noen i kommunen som faktisk føler ansvar og som virkelig ønsker å gjøre noe med situasjonen.

Det eneste forslaget de sannsynligvis vil hurtigbehandle, er forslag om å fjerne parkeringsplasser.

Per N. Schwabe
plagsom innbygger, Slemdal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...