Akersposten

Slik blir det for barnehager og skoler i Oslo etter påske

Barnehager og skoler vil fortsette med samme smitteverntiltak de har i dag, også den første uken over påske. Det betyr at dagens regler gjelder til og med fredag 9.april.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2021 kl 19:53

OSLO: – Vi er nødt til å gi skolene tid til å omstille seg til de nye smittevernveilederne. De har dessverre blitt forsinket fra nasjonale myndigheter. Det er fortsatt en alvorlig smittesituasjon og vi vet at mange elever på de eldste trinnene har veldig mange nærkontakter, noe som er spesielt risikabelt med tanke på det muterte viruset. Derfor må vi utsette overgangen til rødt nivå. Også 5.-7. trinn i de hardest rammede bydelene holder stengt denne uka. Fortsatt vil enkeltbarneskoler og barnehager bli stengt der situasjonen tilsier det, sier Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

Nasjonale myndigheter har varslet at ny smittevernveileder for videregående skole vil komme i dag, og tilsvarende for barnehager og grunnskoler i løpet av denne uken. –Skoler og barnehager vil trenge tid å omstille seg til de nye veilederne, derfor har vi besluttet at de skal gi et tilbud i henhold til smittevernreglene slik de er definert i dag, - også i uken etter påske, sier Thorkildsen.

Dette betyr at følgende gjelder for dagene 6. – 9. april:
*Barnehagene organiseres på rødt nivå

  • Rødt nivå i barneskolen (1.–4. trinn i hele byen, samt 5.–7. trinn på skoler i bydeler som ikke har heldigital undervisning)
  • Heldigital undervisning for 5.–7. trinn for alle skoler i bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand. Det kan bli aktuelt å innføre heldigital undervisning for denne aldersgruppen på andre skoler eller i andre bydeler dersom smittesituasjonen lokalt tilsier det.
  • Heldigital undervisning for ungdomsskolen, videregående skole og voksenopplæringen i hele Oslo.

– Det er mange barnehager og skoler som nå står i en svært tøff driftssituasjon på grunn av koronarelatert fravær, krav til smittevernfaglig forsvarlig drift og mangel på vikarer. Noen har måttet stenge hele tilbudet, eller avdelinger. Alle strekker seg nå langt for at flest mulig barn og unge skal få et daglig barnehage- og skoletilbud, sier byråden. - Vi har under hele pandemien vært tydelige på at barnehager og skoler må identifisere og gi et fysisk tilbud til barn i utsatte livssituasjoner.

For de tre første dagene i påskeuken gjelder dette: Alle barnehager og aktivitetsskoler stenges i påskeuken, men barn til foreldre med samfunnskritiske funksjoner skal få et tilpasset tilbud med fysisk tilstedeværelse i barnehage før påske. Barn under 12 år med foreldre i samfunnskritiske funksjoner og elever i sårbare livssituasjoner som har plass i AKS til vanlig, vil få et tilpasset tilbud i AKS de tre arbeidsdagene i påskeuken.

LES OGSÅ: Onsdag: Smittetall siste døgn for Ullern og Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...