Akersposten

Slår også ring om Husebyskogen

VIL BEVARE HUSEBYSKOGEN: Fra venstre: leder av byutviklingskomiteen, Victoria Marie Evensen (Ap), byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) og SVs gruppeleder i bystyret, Sunniva Holmås Eidsvoll.

Arbeiderpartiet, MDG og SV vil bevare det viktige friområdet og mener det er helt uaktuelt med administrasjonsbygg i Husebyskogen. Dermed er så å si samtlige partier i bystyret enige.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 18:54

HUSEBY: Før folkemøtet om Husebyskogen tirsdag 14. mai på Ullern videregående, ønsker de tre partiene å avklare sine standpunkter med hensyn til Vann- og avløpstetatens planer om å legge et administarsjonsbygg i selve Husebyskogen.

Er vernet

- Arbeiderpartiet, MDG og SV er også opptatt av dette viktige friområdet og ser behovet for å avklare vårt standpunkt. Ap, MDG og SV er opptatt av å verne nærnatur og hundremeterskoger og vil unngå flere utbygginger a la det Høyre tillot med den amerikanske ambassaden, sier partiene i en felles uttalelse.

Les også: Folkemøte tirsdag 14. mai: Bevar Husebyskogen - ingen omkamp

- Ny vannforsyning må vi ha, men alternativet med administrasjonsbygg midt inne i Husebyskogen er uaktuelt. Vi vil ta vare på naturen i byen og skogen for folk i området. Forslaget til regulering fra PBE er anslått å bli oversendt byrådet 30.08.19 og saken vil da formelt behandles i byråd. Men jeg kan allerede nå si at Husebyskogen er vernet, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG)

Andre muligheter må vurderes

- Ny vannforsyning er et ekstremt viktig prosjekt for byen. Vi er veldig sårbare hvis noe skjer med Maridalsvannet og derfor må vi ha en backup. Det er vi også pålagt av Mattilsynet. Samtidig er det viktig for byrådspartiene at ikke ett viktig hensyn slår i hjel et annet. Vi trenger både ny vannledning og Husebyskogen, slår SVs gruppeleder Sunniva Holmås Eidsvoll fast.

leder av byutviklingskomiteen, Victoria Marie Evensen (Ap) mener at Husebyskogen må få et sterkere vern.

- Ap har vært opptatt av Husebyskogen i årevis. Helt tilbake til ambassadesaken. Sammen med MDG og SV vil vi nå si klart ifra om at Husebyskogen bør få kommunalt vern, og at andre muligheter må vurderes slik at vi ikke ender med et administrasjonsbygg som ødelegger dette viktige området, sier Evensen.

Dermed har alle partier i bystyret, utenom Rødt, gjort det klart at er administrasjonsbygg i Husebyskogen ikke er aktuelt.

Les også:

Slår på ny ring om Husebyskogen

- Et lydnivå tilsvarende E18, kontinuerlig fra klokken 07.00 til 23.00 - i fem år

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...