Akersposten

Han skulle vært i Paris – vi fant ham på Njård

– Jeg skulle egentlig vært i Paris nå ja, nikker 21-åringen som har bare 35 spillere foran seg på verdensrankingen i tennis. Fredag la han inn en treningsøkt på Njård, mens han venter på at hverdagen skal bli mer normal igjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2020 kl 13:42

MAKRELLBEKKEN: Korona-krisen har snudd livet opp-ned for mange, ikke minst for idrettsstjernene. Akkurat nå skulle Casper Ruud opplevd årets store høydepunkt, French Open på Roland Garros i Paris. Kanskje skulle han ha spilt mot verdenstopper som kompisen Rafael Nadal eller verdensener Novak Djokovic. Men, som med all annen toppidrett, tennisturneringene er satt på vent.

– Det er litt utfordrende at vi ikke helt vet når vi er i gang med turneringer igjen, sier Ruud. Det er gitt signaler om at turneringsspillet skal komme i gang igjen i august, men ingenting er sikkert. Korona-pandemien raser fremdeles i mange land, ikke minst i Sør-Amerika, som har mange gode tennisspillere – og turneringer – på touren.

– Kanskje blir French Open spilt i høst i stedet. Vi får se, sier han.

Variert trening

Casper Ruud var i California da korona-pandemien brøt ut for alvor i mars, og det tok ikke mange dagene før han var hjemme i Norge. De siste to månedene har gått med til å trene og vente. Han har fire-fem norske spillere han har trent jevnlig med, blant andre Norges nest beste spiller, Victor Durasovic.

– Vi prøver å legge opp til noen tøffe uker, og andre mer varierte uker, sier han.

– Målet er hele tiden å bli litt sterkere og litt raskere, sier far og trener, Christian Ruud.

(Saken fortsetter under bildet.)

Casper Ruud (21) og treningspartner Felix Nordby (17) på Njård fredag.

Fredag formiddag kjørte en totimers økt med 17-åringen Felix Nordby fra Bygdøy. Nordby er norgesmester innendørs i vinter og en lovende spiller. De to trener en god del sammen.

– Hvordan er det å stå imot Caspers solide grunnslag på trening?

– Det er ganske tungt! smiler han. – Men det er veldig bra trening og bra læring for meg.

Liker seg på Njård

– Dette er et av de beste stedene å trene, sier Casper Ruud om centercourten på Njård, som kalles Amfi. Det var nettopp denne banen som fikk seg en "makeover" i forkant av Davis Cup-kampen mot Georgia i september i fjor.

Så fornøyd var tennisstjernen fra Snarøya, at han har lagt inn flere økter på banen denne våren. Nå håper han at godværet og varmen skal stabilisere seg. Han er jo tross alt blitt godt vant etter mange økter i god varme med blant andre Nadal på hans akademi på Mallorca.

– Sommeren for to år siden var det jo kjempevær her hjemme i hele våren og sommeren. Da var jeg hjemme i en uke, smiler han.

Følg Akersposten på Facebook

Ruud trente på Njård.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...