ANNONSE
Annonse
Akersposten

Han skulle vært i Paris – vi fant ham på Njård

– Jeg skulle egentlig vært i Paris nå ja, nikker 21-åringen som har bare 35 spillere foran seg på verdensrankingen i tennis. Fredag la han inn en treningsøkt på Njård, mens han venter på at hverdagen skal bli mer normal igjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2020 kl 13:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: Korona-krisen har snudd livet opp-ned for mange, ikke minst for idrettsstjernene. Akkurat nå skulle Casper Ruud opplevd årets store høydepunkt, French Open på Roland Garros i Paris. Kanskje skulle han ha spilt mot verdenstopper som kompisen Rafael Nadal eller verdensener Novak Djokovic. Men, som med all annen toppidrett, tennisturneringene er satt på vent.

– Det er litt utfordrende at vi ikke helt vet når vi er i gang med turneringer igjen, sier Ruud. Det er gitt signaler om at turneringsspillet skal komme i gang igjen i august, men ingenting er sikkert. Korona-pandemien raser fremdeles i mange land, ikke minst i Sør-Amerika, som har mange gode tennisspillere – og turneringer – på touren.

– Kanskje blir French Open spilt i høst i stedet. Vi får se, sier han.

Variert trening

Casper Ruud var i California da korona-pandemien brøt ut for alvor i mars, og det tok ikke mange dagene før han var hjemme i Norge. De siste to månedene har gått med til å trene og vente. Han har fire-fem norske spillere han har trent jevnlig med, blant andre Norges nest beste spiller, Victor Durasovic.

– Vi prøver å legge opp til noen tøffe uker, og andre mer varierte uker, sier han.

– Målet er hele tiden å bli litt sterkere og litt raskere, sier far og trener, Christian Ruud.

(Saken fortsetter under bildet.)

Casper Ruud (21) og treningspartner Felix Nordby (17) på Njård fredag.

Fredag formiddag kjørte en totimers økt med 17-åringen Felix Nordby fra Bygdøy. Nordby er norgesmester innendørs i vinter og en lovende spiller. De to trener en god del sammen.

– Hvordan er det å stå imot Caspers solide grunnslag på trening?

– Det er ganske tungt! smiler han. – Men det er veldig bra trening og bra læring for meg.

Liker seg på Njård

– Dette er et av de beste stedene å trene, sier Casper Ruud om centercourten på Njård, som kalles Amfi. Det var nettopp denne banen som fikk seg en "makeover" i forkant av Davis Cup-kampen mot Georgia i september i fjor.

Så fornøyd var tennisstjernen fra Snarøya, at han har lagt inn flere økter på banen denne våren. Nå håper han at godværet og varmen skal stabilisere seg. Han er jo tross alt blitt godt vant etter mange økter i god varme med blant andre Nadal på hans akademi på Mallorca.

– Sommeren for to år siden var det jo kjempevær her hjemme i hele våren og sommeren. Da var jeg hjemme i en uke, smiler han.

Følg Akersposten på Facebook

Ruud trente på Njård.