Akersposten

Skulle se på uværet – så smalt det!

Jakten på spektakulære bilder kunne endt tragisk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2020 kl 07:56

OSLO/FORNEBU: Akerspostens redaksjonssjef Vidar Bakken, var under torsdagens tordenvær på Lagåsen på Fornebulandet i Bærum. Der fikk han og sønnen en kraftig opplevelse.

– Sønnen min Stian (22) og jeg ble fascinert av det kraftige tordenværet, som vi kunne se over Oslo. Vi fant ut at vi skulle prøve å ta bilder og video for å dokumentere det som skjedde. Vi var på det høyeste punktet på Lagåsen med utsikt til alle kanter, ikke minst innover mot Oslo vest. Akkurat da var det ikke noe lyn å se over vårt område. Vi fikk noen videosnutter av kraftige lyn som gikk over de vestlige bydeler, og plutselig åpnet slusene seg.

På eiendommen ligger det et gammelt, lite lysthus under et stort tre.

– Lysthuset lå like ved, så vi styrtet inn der for å ikke bli søkkvåte. Det var ganske spennende med det kraftige regnet mot taket og tiltagende tordenvær rundt oss. Stian lot videoen på telefonen gå for å fange opp det som skjedde. Plutselig oppsto det et kraftig blink inne i lysthuset med en sprakelyd. Jeg datt ned i knestående og kjente at noe gikk gjennom kroppen. Jeg tror jeg var borte et sekund eller to. Det første jeg tenkte var, herregud hvordan gikk det med Stian som sto nærmest vinduet?

I mørket sto en ung mann støtt på beina.

– Jeg så han holdt seg på bakhodet, men med et stort smil. «Fy f…, det var heftig. Jeg har det på video,» var det første han sa.

Selv om lynet neppe slår ned to ganger på samme sted følte de to seg ikke helt trygge.

– Vi løp hjem gjennom styrtregnet. Lynet hadde nok gått ned i treet som lysthuset lå inntil og forplantet seg videre. Vi var spent på om Stians telefon fungerte. Den ble først slått ut av lynnedslaget. Min telefon hadde først bare noen striper over skjermen. Hjemme kunne vi konstatere at hendelsen var blitt dokumentert.

– Hvordan har dere hatt det etterpå?

– Relativt bra. Stian hadde litt ømt bakhode. Selv følte jeg meg litt sliten – utladet bokstavelig talt. Heldigvis var vi ikke kontakt med veggen eller noe av metall.

– Ikke for å være etterpåklok, men var det lurt å søke det høyeste punktet under et kraftig tordenvær?

– Naturligvis ikke, men som sagt var ikke selve tordenværet over oss da regnet kom. Men som du antyder, det var likevel ikke særlig smart.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...