ANNONSE
Annonse

Skuespillere til Statnett-tomten

KULTUR: Det store bygget i bakgrunnen kan bli den nye høyskolen for teater- og skuespiller-elever. Sammmen med bygget i venstre kant er disse to byggene bevaringsverdige. Arkivfoto

Nå har første søknad om rammetillatelse kommet for utvikling av platået på Montebello, hvor det er planlagt boliger i stor skala.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2018 kl 11:33

ANNONSE
Annonse

MONTEBELLO: Det er ikke snakk om boliger i denne omgang. Derimot ønsker Norsk Skuespillerinstitutt Høyskolen (NSKI) å etablere seg i ett av byggene som står på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. I planene som JM Norge/Miliarium har for Husebyplatået, inngår da også at dette bygget søkes bevart sammen med nabobygget.

Les også: Husebyplatået fra 19 til 12 etasjer

Det er dreier seg om et gammelt industri/kontorlokale fra 1927, fra tiden som kraftstasjon. Det søkes om endret formål, som krever dispensasjon fra dagens regulering. NSKI beregner at cirka 160 studenter og 25 ansatte kan ta i bruk bygget ved en ombygging og som kan tilpasses undervisning uten store endringer. Høyskolen tilbyr bachelorstudier i skuespillerfag, regi, manus og musikkteater. NSKI holder i dag til i Møllergata i Oslo.

Det er Noreveien 24 AS, eide av Rema Etablering Oslo AS, som er tiltakshaver. Hille Melbye Arkitekter AS er ansvarlig søker.

Les også:

«Det ER en krigserklæring mot Ullern»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse