Akersposten

Skøyen trenger unge ledere

KOM HIT: Kjerstin Bjerka og Aida Lopez i Nabolagsfabrikken ønsker velkommen til ungt ledelsesakademi på Laboratoriet på Skøyen. Her kan de også ønske velkommen til nye kontorer, når koronarestriksjonene heves. Foto: Vidar Bakken

Ungdom mellom 12 og 18 år kan gratis delta i lederskapsakademi på Skøyen. Det kan få betydning både for den enkeltes fremtid og Ikke minst for utvikling av Skøyen-området.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

SKØYEN: Det er Nabolagsfabrikken på Skøyen som tilbyr deltakelse i lederskapsakademiet.Hensikten med akademiet er å skape en arena, hvor ungdom mellom 12 og 18 år med hjerte for Skøyen, skal bli bevisst egen påvirkningskraft. De ønsker å gi ungdom flere muligheter til å engasjere seg og ta en aktiv rolle i nærmiljøet.

Over to helger i juni, arrangerer Nabolagsfabrikken akademiet i samarbeid med de sosiale entreprenørene i InterBridge. Her vil 20 ungdommer få utviklet nye ferdigheter, bekjentskap og nettverk. Det skjer på Laboratoriet på Hoff/Skøyen, hvor Nabolagsfabrikken også har fått nye kontorer. Påmeldingsfristen er allerede 30. mai.

Les også: Nabolagsfabrikken - noe helt utenom det vanlige

Mangel på treffsteder

Akersposten møtte Aida Lopez og Kjerstin Bjerka fra Nabolagsfabrikken, for å høre mer om prosjektet og bakgrunnen for dette.

- Folkehelsebarometeret viser at unge i bydelen mangler treffsteder, at mange sliter med ensomhet og at det er mange som bruker ulike rusmidler som alkohol og cannabis. Nabolagsundersøkelsen som vi gjorde i 2020, viser også at foreldre er bekymret for mangel på treffsteder og oppfølging av de unges problemer. Det er stort behov får å få til en bærekraftig utvikling, hvor de unge har og tar ansvar. Da må vi også ha noen ledere, sier Lopez.

- Akademiet er en del av Nabolagsfabrikkens prosjekt “Nabolag 2030 - UNG” som er delfinansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Det er et pilotprosjekt med mål om å inkludere ungdom og unge voksne i utvikling av nabolaget vårt på Skøyen og vi vil gjøre noe nå. For å skape møtesteder for de unge, må de unge være med. Vi samler ungdommene som ønsker å være med å forme deres og vår felles fremtid, sier Bjerka.

Gir stemme til ungdommen

- Vi kickstarter prosjektet med InterBridge-akademi for ungdom 12 til 18 år med tilhørighet til Skøyen. I dette vil vi ta ungdommens ønsker på alvor. Erfaringer som er gjort på Marienlyst med InterBridge-akademi, viser at engasjement blant de unge er stort, sier Lopez.

- Det skal være lærerikt, samtidig som det er gøy. Her kan du være med å skape egne prosjekter, debattere, bruke kreativitet og lidenskap i det du brenner for. Dette vil være med å definere retningen og gi stemme for unge på Skøyen, sier Bjerka.

Ringer i vannet

Begge peker på hvilken enorm utvikling Skøyen står overfor i forbindelse med Områderegulering Skøyen.

- Ungdommens stemme mangler i samtalen om nabolaget. Vi mener at det er stort potensiale i alle oss, både unge og voksne, og at vi kan påvirke og inspirere hverandre som ringer i vannet. Med akademiet håper vi å inspirere flere til å engasjere seg i eget oppvekstmiljø og vår felles fremtid, sier Lopez

- Dette tilbudet er for alle, uansett bakgrunn. Her kan du også få tilgang til nyttige nettverk, som igjen gir deg andre utdannelses- og jobbmuligheter kombinert med ledelseserfaring, sier Bjerka.

Les mer om InterBridge-akademiet og oppfølging av akademiet HER

For påmelding – klikk på denne linken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...