ANNONSE
Annonse
Akersposten

Skoleungdom i Oslo i full gang med å teste seg selv

I dag er første dag med massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo. 20 000 elever i videregående og 20 000 elever på ungdomstrinnet skal nå teste seg to ganger i uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Litt opp i nesa med pinnen – snurr – og etter et kvarter kommer svaret. I dag tar titusener av Oslo-elever den første koronatesten på seg selv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 08:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Målet er at alle elevene skal teste seg to ganger i uka, på mandager og torsdager. På den måten vil Oslo-skolen unngå at mange må i karantene.

– Vi ønsker at elevene våre skal kunne være mest mulig på skolen, i en mest mulig normal hverdag. Massetesting er viktig for å få til det, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i Oslo.

20.000 elever i videregående og 20.000 på ungdomstrinnet i kommunen skal teste seg.

Til sammen er det sendt ut flere millioner hurtigtester til kommuner landet rundt til bruk i skolene.

– Det vi ser nå, er at skolene i større grad må starte regelmessig testing av elevene fremfor å smittespore hver enkelt. Derfor har vi sendt ut 3 millioner hurtigtester de siste ukene til kommunene slik at elever i stor grad kan teste seg selv, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB i forrige uke.

Fakta

Massetestingen i Oslo:

  • Målet er at alle elever i Oslo-skolen skal teste seg fast og regelmessig, to ganger i uka.
  • Videregående skoler, ungdomsskoler og voksenopplæringen starter først. Massetesting på barnetrinnet er under planlegging.
  • Alle elevene skal teste seg på faste dager: hver mandag og torsdag.
  • Skolene velger om elevene tester seg på skolen eller hjemme.
  • Testen er frivillig, men elevene oppfordres til å ta den.