Akersposten

Skolen fikk over 1 million kroner

IKKE BARE BØKER: Det er viktig med gode bøker, men nå gleder de seg til nye aktiviteter. Fra venstre: Mona Kristin Døvik, Carl Axel (11), Anne Ellingsen, Lani (10) og Elin Øy. Foto: Vidar Bakken

FAU på Smestad skole er kreative og aktive i forhold til å skape tilbud til skolens elever. Det lønner seg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2019 kl 12:42

SMESTAD: I juni kom gladmeldingen fra Sparebankstiftelsen DNB til Smestad skoles FAU. Prosjektet «Arenaer for tilhørighet» er tildelt 1 080 000 kroner.

- Det var en stor dag for oss. Det betyr at vi kan sette i stand biblioteket til flerbruksrom, som skal bli til glede for alle barna på Smestad skole, sier Elin Øy i FAU ved skolen.

Alle barna til gode

Akersposten møtte Elin Øy og leder av FAU, Mona Kristin Døvik, i biblioteket på Smestad skole, som stort sett har vært uforandret de siste 20 årene.

- Det blir et kjempeløft både for barna og oss. Det er få tilbud til barn og unge utenom den organiserte idretten, som i noen tilfeller kan være både dyrt og eksklusivt. Her vil vi skape lavterskeltilbud som skal komme alle barna i nærområdet til gode. Jeg husker godt da jeg fikk meldingen på mail om tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB. Da satt jeg på jobben og hoiet, forteller Døvik.

130 på Hip Hop

Og at behovet for et lavterskeltilbud er til stede er åpenbart.

- Da vi arrangerte en Hip Hop-kveld her på skolen med midler fra bydelsutvalget i Ullern, var det 130 som meldte seg. Det var rett og slett ikke plass til alle. Nå vil vi fylle biblioteket med aktiviteter som elevene selv skal få lov til å være med å utforme, med arrangementer som er tilpasset aldersgruppene og barnas øvrige aktiviteter, sier Øy.

Les også: Første tiltak i den farlige skolegården på Smestad skole

Ukentlig arrangement

Første steg på veien er å gjøre biblioteket mer fleksibelt og anvendelig for ulike formål. Det skal bli et flerbruksrom med flyttbare moduler på hjul, slik at rommet kan tilpasses de ulike aktivitetene. Det skal kjøpes inn filmfremviserutstyr til filmkvelder for barna. Samtidig skal det komme ny og friskere maling på veggene og ikke minst nye gardiner.

- Vi tar sikte på et ukentlig arrangement gjennom skoleåret. Det er 28 klasser på skolen og hver klasse med foreldregruppe får ansvaret for ett arrangement i året på ettermiddag/kveldstid. Med dette er 28 av 38 arrangementsdager dekket. De 10 andre dagene vil bli fordelt på FAU og organisasjoner i nærområdet som for eksempel kor, korps og sjakk-klubb, sier Øy.

Saken fortsetter under bildet

STORE FORANDRINGER: Mona Kristin Døvik og Elin Øy har mange planer for skolebiblioteket. I bakgrunnen Anne Ellingsen. Foto: Vidar Bakken

Etter høstferien

Innholdet for disse aktivitetene er naturlig nok ikke helt bestemt enda, men mulighetene er mange som filmkvelder, høytlesing og møte med forfattere, sjakk-kvelder, tegnekvelder eller instrumentøvinger. 180 000 kroner er øremerket til litt større arrangementer som åpner opp for å kunne engasjere folk utenfra.

- Målet er at biblioteket skal være ferdig oppusset etter høstferien. Vi har en fin dialog med Deichman om bruken av biblioteket og om nødvendige endringer. Vi vil få et flott flerbruksrom mens vi venter på tiden til skolen blir totalrenovert med nybygg og flerbrukshall om noen år, sier Døvik.

Les også: Han fikk 24 strake seksere – nå hyller Tristan skolen sin

Saccosekker?

Under intervjuet kommer også to representanter fra elevrådet, Lani (10) og Carl Axel (11) som begge går i 5C. Begge synes det er gøy at skolen har fått så mye penger og at biblioteket skal bli en slags fritidsklubb en gang i uken.

- Det blir skikkelig kult. Kan vi få saccosekker, spør Lani, som gjerne vil ha kosekveld med film.

- Det blir veldig fint for alle dem som ikke driver med sport. Jeg synes det hadde vært gøy om vi kunne ha brettspill for eksempel Monopol, sier Carl Axel.

- Vi kan leie en forfatter som kan lese fra en bok, foreslår Lani.

Og forslagene er mange med alt fra spill med læring til bruktsalg av bøker og bokbyttedag.

- Vi må ha et sted hvor vi kan skrive forslag, mener Lani.

Det kan Øy og Døvik love vil komme. Det skal også bli en åpningsfest.

Faglærer Anne Ellingsen som i en årrekke har bidratt med lesestimulering og lesekunnskap i skolebiblioteket, følger spent med på hva barna ønsker seg.

- Det er flott at det kommer nye og flere aktiviteter i skolebiblioteket, sier Ellingsen.

Les også:

«Alle førsteklassinger får gratis Aktivitetsskole»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...