Akersposten

«Skolen er langt fra så god som den burde være»

«Prøveresultater som viser at flere i Osloskolen er under kritisk nivå i lesning og regning er på ingen måte noen grunn til å sprette champagnen på Rådhuset,» skriver Stine Bentzen. Foto: Privat

«Prøveresultater som viser at flere i Osloskolen er under kritisk nivå i lesning og regning er på ingen måte noen grunn til å sprette champagnen på Rådhuset,» skriver Stine Bentzen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2020 kl 09:57

Ofte blir jeg irritert på politikk som ungdomspolitiker. Jeg er ideologisk eller prinsipielt uenig med et problem eller en løsning. I saken om Osloskolen er jeg først og fremst mest irritert som elev.

For det er provoserende at det virker som byrådet ikke bryr seg om læringen til oss elever. Jeg er helt enig i at vi må skape et godt miljø, og har selv slitt med å finne min plass på skolen. Det er imidlertid viktig å huske på vi smører med oss niste og slenger sekken for å lære. Særlig i Osloskolen har denne læringen vært viktig, fordi folk kommer fra så ulike bakgrunner. Jeg mener det er en skolebyråds oppgave å snakke om læring som skolens viktigste prioritet.

Jeg er også litt bekymret på vegne av det som nå har blitt Osloskolen. Vi som går på skolen nå skal ta over styret av Oslo om noen år, noe som, etter utfordringene vi står overfor å dømme, vil kreve kloke hoder og mye kunnskap. Da er det trist å lese at flere barn er under kritisk nivå i lesing og regning og at lærere slår alarm om kulturen i Utdanningsetaten og Osloskolen. Hva som skjer med skolen, påvirker alle, og derfor blir jeg som elev, men også som fremtidig Oslo-borger, bekymret over at skolen er langt fra så god som den burde være.

Det verste er likevel at, selv om flere piler peker feil vei i Osloskolen, så brukes det vanvittige summer på coaching, headhuntere fra Earnst and Young og lønnsforhøyelse til direktørene. Prøveresultater som viser at flere i Osloskolen er under kritisk nivå i lesning og regning er på ingen måte noen grunn til å sprette champagnen på Rådhuset. Ei heller er det akseptabelt at politikerne prioriterer dette, når jeg som mange andre sitter i klasserom som er for dårlig ventilert. Jeg vet om mange skoler som gjerne kunne brukt de pengene på å kjøpe nye bøker, gi bedre spesialundervisning eller dra på klasseturer. Det er provoserende at så mye penger kan bli feilprioritert bort fra dit de egentlig skal: til oss elever.

Jeg skjønner at jeg og et rødgrønt-byråd sjelden kommer til å bli enige om skolepolitikk. Jeg skjønner at idealskolen til Inga Marte Torkildsen ikke er lik som min, og at vi prioriterer annerledes. Derfor skriver jeg dette som en elev som er lei av at politikere feilprioriterer tid og penger i det som kunne vært verdens best skole.

Stine Bentzen
elev ved Blindern VGS
2.nestleder i Oslo Unge Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...