Akersposten

«Skolen er for teoritung for mange av elevene»

Terje Bjøro, nestleder i bydelsutvalget Vestre Aker, representerer nå MDG. Arkivfoto

«Vi mener at skolen er for teoritung for mange av elevene,» skriver Terje Bjøro, kandidat for MDG til bydelsutvalget i Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Det er interessant å se at kandidat til bydelsvalget i Vestre Aker, Bård Thorheim, vil satse på mer ressurser til skolen, mer trygghet og bedre differensiering. Gjennom den periode på 12 år da Høyre med støtte fra Venstre og øvrige borgerlige partier styrte byen, ble bevilgningene til skolen redusert. Dette reparasjonsarbeidet har skolebyrådene fra sittende byråd med MDG, AP og SV prøvd å gjøre noe med. Stor takk til Tone Tellevik Dahl og Inga Marte Thorkildsen for innsats.

Miljøpartiet de grønne (MDG) vil ha leken tilbake i førersetet i 1. klasse der Høyre er mest opptatt av testing. Vi vil videre satse offensivt på svømmeundervisning der de borgerlige kun økte svømmetimene fra 10 til 20 gjennom hele løpet! MDG vil at lærerne skal ha mer tid til barna, og at læreren ikke skal være sentralstyrt, men få mer tid og frihet til å være lærer og trygghetsperson i klasserommet.

Vi vil ha bedre tilpasset opplæring med styrking i lesing og også praktisk orienterte valgfag. Vi mener at skolen er for teoritung for mange av elevene. Vi er opptatt av de psykososiale utfordringene, og vi vil vektlegge psykisk helse i skolehelsetjenesten. Vi vil i større grad enn Høyre satse på helsesykepleier (her gikk jo Høyre imot normkrav i bystyret). For videregående skole vil vi ha slutt på stykkprisfinansieringen som Høyre og Venstre har ivret for og i større grad ha finansiering av klasser/grupper. På den måten vil skolene få mer likeverdig økonomi og et likere tilbud.

Vi ber velgerne gi MDG tillit i valget og vet at vi vil gjøre skolen til både et bedre sted å være og å lære.

Terje Bjøro (MDG)
listekandidat Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...