ANNONSE
Annonse

– Skolegård som en forlatt ørken på nasjonaldagen

GRUSLAGT: Lars Asbjørn Hanssen lanserte et løft for Hovseter ifjor da dette bildet ble tatt. Under bildet en illustrasjon av forholdene i skolegården den 17. mai. Arkivfoto.

Foreldrene skulle arrangere 17.mai-frokost. Det var et trist syn som møtte dem.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2018 kl 17:09

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Den 18. mai fikk leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H) en trist beskjed fra rektor ved Hovseter skole om hva som møtte elever, foreldre og lærere på den store festdagen.

Sørgerlig syn

- Festkledde mennesker møtte opp på Hovseter for å feire nasjonaldagen, men det var et sørgelig syn som møtte dem. Hovseter torg og skolegård lå der som en forlatt ørken, ustelt og trist. Det var ikke feid og rengjort. Så stod de der i finstasen, både elever og lærere i en ørken av stein og strøsand. Det var litt av en ramme for nasjonaldagen, sier Lars Asbjørn Hanssen, som i lengre tid har vært opptatt av "Hovseterløftet".

Les også: Nå skal det satses på Hovseter

Skolens vaktmester hadde i flere omganger kontaktet etater og varslet bydelsadminstrasjonen om forholdene utenfor skolen for å få plassen rengjort til 17.mai.

Ansvarlige etater gidder ikke

- Her arrangerer foreldrene 17.mai frokost for elevene, gjennomfører Ruskenaksjoner og de ansvarlige etater gidder eller evner ikke å feie skolens uteområde som samtidig utgjør Hovseter torg. Dette er ikke Hovseterløftet verdig. Dette er ikke å vise våre elever den respekt de fortjener eller foregå med et godt eksempel. Dette kan ikke skolebyråden være bekjent av og så godt kjenner jeg henne at dette regner jeg med at hun følger opp, sier Hanssen.

Svikt internt

- Dette kan heller ikke bymiljøeteten være bekjent av. Eller er det boligbygg sitt ansvar? Det hersker nemlig uklare ansvarsforhold rundt Hovsetertorget som det burde ryddes opp i. Skolen, skolens leder, elevene, foreldrene – de har tatt ansvar for å feire nasjonal dagen med sosial sammenkomst og på en verdig måte. De ønsker å skape gode holdninger og gode oppvekstmiljøer. Her har det sviktet internt i en etat. Jeg forventer at Bymiljøetatens ledelse tar tak i sin egen organisering og prioritering hva gjelder skolens uteområde og Hovseter torg, avslutter Hanssen.

Les også:

– Jeg er Hovseters vaktbikkje. Jeg passer på.

Her er Hovseter-ungdommenes største ønsker

Friske penger gir styrket håp om ungdomsklubb

ANNONSE
Annonse