Akersposten

– Skiltet er misvisende

Er dette skiltet perfekt for en adskilt gang- og sykkelvei? spør en Akersposten-leser. Han mener at skiltet burde vist tydelig at veien er delt i to, og dermed gjort dette mer tydelig for gående at det skal holde seg unna sykkelveien. Foto: Fredrik Eckhoff

Hvorfor er det skiltet med gående og syklende på samme skilt, der gående og syklende står over hverandre på skiltet, når gang- og sykkelveien egentlig er tydelig skilt fra hverandre? Det lurer en leser på Makrellbekken på - og får støtte fra etaten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2016 kl 19:03

MAKRELLBEKKEN: – Langs Sørkedalsveien er det et fortau for gående og en sykkelvei for syklende. For å ønske både gående og syklende velkomne, har man satt opp et skilt for gang- og sykkelvei. Dette er feil, ettersom det er ikke en felles passasje både for gående og syklende, skriver en av våre lesere i en epost til Akersposten.

En snau kilometer lenger opp langs Sørkedalsveien er gang- og sykkelveien også en gangvei ved siden av en sykkelvei. Men ikke på skiltet.

Gang- og sykkelveien det er snakk om, er delt hele veien mellom Smestad og Røa, og området ved Njårdhallen er det mest uoversiktlige på hele denne ruten, med mye inn- og ukjøring til Njårdhallen, ferdsel til og fra Makrellbekken stasjon, og ikke minst krysset Sørkedalsveien/Morgedalsveien, som særlig i rushtiden er svært trafikkert.

LES OGSÅ: Vil bygge gang- og sykkelvei på bro over Mærradalen

I slutten av april i år ble for øvrig en ">syklist skadd i en ulykke mellom bil og sykkel ved innkjøringen til Njårdhallen, og ifølge politiet hadde bilisten ikke overholdt vikeplikten.

– Korrekt skilt

Vi sender spørsmål om utformingen av skiltet er riktig, til Bymiljøetaten, og får dette svaret:

– Skiltet er korrekt i henhold til skiltnormalen, fordi dette er en adskilt gang- og sykkelvei, sier Monica Thorud Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten.

Et par timer etter at vi publiserte artikkelen torsdag, får vi en korrigering fra Bymiljøetatens Monica T. Olsen:

"Etter å ha sett litt nærmere på saken så må vi bare beklage at vi ga et feil svar i går angående skiltingen.Dette er faktisk ikke en gang- og sykkelvei, men derimot en sykkelvei med fortau. Her bør det altså skiltes med 520 Sykkelveg, ikke 522 Gang- og sykkelveg. Dette er et gammelt skilt som henger igjen fra tiden før 520 Sykkelveg ble normert. Vi kommer selvfølgelig til å få oppdatert skiltet så snart som mulig."

Hva med rett og slett å lage skiltet slik at gående og syklende står ved siden av hverandre, med en tydelig, stiplet linje mellom?

Spør også om varsling av gangfelt over sykkelveien

Vår samferdselsinteresserte tipser, som ønsker å være anonym, har også spørsmål angående det oppmerkede gangfeltet som krysser sykkelveien rett utenfor Njårdhallen, som igjen leder til det lysregulerte gangfeltet over Sørkedalsveien.

– Det er markert opp et overgangsfelt for gående som skal over Sørkedalsveien. Syklistene har vikeplikt for de gående der. Det er før overgangsfeltene lagt ned noen tversgående linjer som skal varsle syklistene om at de har vikeplikt ved fotgjengerfeltet. Hvorfor ligger disse helt inntil overgangsfeltet og ikke litt før, slik at intensjonen bak strekene kan ha mening? spør han og legger til at det kan være sent å bli varslet om at man nærmer seg et gangfelt når man kanskje sykler i 30 kilometer i timen og befinner seg to-tre meter fra gangfeltet.

PS! Si din mening i gallupen!

LES OGSÅ: Neste stasjon: Tryvann

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...