Akersposten

Ski- og turbro over Holmenkollveien klar til bruk

ENDELIG: Der er broen på plass. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Ny bro vil gi besøkende i Holmenkollen nasjonalanlegg en trygg overgang over Holmenkollveien både sommer som vinter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOLMENKOLLEN: Da står broen endelig ferdig etter at den gamle broen som ble satt opp før VM på ski i 1966 over Holmenkollveien, måtte gi tapt da en lastebilsjåfør gjorde en bommert.

Les saken: Nå skal VM-broen erstattes.

Under arbeidet med broen og innsnevring av veien, oppsto det til tider lange køer i Holmenkollveien, til stor irritasjon for mange.

Les også: – Her kan det bli sykt kaos faktisk

Nå er altså broen på plass og Kultur- og idrettsbygg skriver:

Broen er flott konstruert i tverrspent limtredekke og dimensjonert for løypepreparing med moderne løypemaskiner.

Den tidligere «VM broen» som ble påkjørt og skadet i 2019 var spesielt viktig for god logistikk rundt World Cup arrangementene. Den ble også flittig brukt som turvei for mosjonister og besøkende i anlegget.

Avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsbygg Merete Hoff gleder seg over at broen er ferdigstilt.

- Vi er klar over at den gamle broen har vært savnet av mange, og er glade for at den har blitt erstattet med en bro som tåler moderne løypemaskiner, sier Merete Hoff.

Anlegget ligger innenfor markagrensa, og prosjektet har derfor hatt fokus på at terreng og tilknyttede gangstier skulle bli berørt i så liten grad som mulig.

- Vi er stolte over å kunne overlevere en ny bro over Holmenkollveien til Oslo kommune v/Kultur- og idrettsbygg, sier prosjektsjef Kristoffer B. Aase i NRC. Han vil takke alle involverte for godt samarbeid, og legger til at han håper dette er noe brukerne av nasjonalanlegget vil få glede av i lang tid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...