Akersposten

- Skanska må ta hensyn til at Røa er en «landsby»

RØA ER EN LANDSBY: Å skape identitet og egenart i ny bebyggelse krever samarbeid, mener Jostein Refsnes. Foto: Vidar Bakken

Tirsdag 28.11 arrangerer Røa vel folkemøte om Røas fremtid og om hvem som skal bestemme utviklingen på Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 15:25

RØA: Da Skanskas planer for sentrale Røa ble presentert, reagerte mange umiddelbart, både gjennom media og ved at det ble dannet en aksjonsgruppe, «Redd Røa». Røa Vel mener det er mye som står på spill og at mangelen på helhetlig tenkning dominerer utviklingen.

Utfordrer bydelens politikere

- Det mangler en helhetlig plan for Røa og når Skanska presenterer sine planer, så vitner det om at det ikke har vært noen kontakt med Røas befolkning. Skanska må ta hensyn til at Røa er en «landsby». Igjen starter man i feil ende og kommer med et utfordrende prosjekt som vi må forholde oss til. I tillegg vet vi at i samme område er det en annen eiendomsutvikler som forbereder egne planer.

- Nå vil vi utfordre bydelens politikere i bydelsutvalget, at de skal ta initiativet og komme med krav om at det skal lages en plan, en mulighetsstudie for sentrale Røa. Det må bli slutt på at utbyggere råder grunnen alene, sier styremedlem i Røa Vel, Jostein Refsnes, som viser til initiativene som politikerne i Bydel Ullern har tatt, gjennom å lage egne mulighetsstudier for større byggeområder.

Les også: Her kan det bli 12 etasjer

Byutvikling på en helt annen måte

Han mener at et samarbeid hvor utbyggere, befolkning, politikere og plan- og bygningsetaten er involver,t vil gi de rette føringene for hvordan det fremtidige Røa skal se ut.

- Det er ikke bare snakk om å rive eller bevare trehusene i området. Det er mye mer som står på spill. Hva er det vi som bor her ønsker oss? Det er det ingen som spør om. Hvordan skal vi få hyggelige uterom, grøntarealer og boliger som vi vil trives i og næringslokaler med attraktive og kortreiste tilbud som dekker lokalsamfunnets behov. Skal vi bare akseptere en vegg av blokker som lukker oss inne, med et slags «signalbygg» på 12 etasjer i enden, uten noen form for egenart som sier noe om hva Røa vil være.

- Mange andre steder og i mange andre land ser man på byutvikling på en helt annen måte enn i Oslo. Man lager helhetlige planer gjennom konstruktivt samarbeid fra starten av, som tar hensyn til nærområdets kvaliteter og beboernes ønsker. Da kunne man solgt inn noe som vi kunne bli begeistret for og kunne si «dette er vårt». Som sagt etterlyser vi en helhetlig plan for Røa og initiativet må komme fra bydelsutvalget. Det blir for passivt å bare gjøre vedtak, hvor de ber utbygger forholde seg til gjeldende reguleringsplan. Nå vil vi ha engasjement, sier Refsnes.

Les også: Bydelsutvalget sier nei til Skanskas planer

Røatunnel også

Han viser til folkemøtet som Røa Vel arrangerer tirsdag 28. november, klokken 18.00 – 21.00, på Persbråten videregående skole.

- Møtet vil fokusere på to temaer som begge berører Røas utvikling i sterk grad, nemlig Skanskas utbyggingsplaner ved Røakrysset og den evige historien om Røa miljøtunnel. Det blir en interessant aften, sier Refsnes.

Her er Røa vels program for folkemøtet:

1. Røa Vel innleder og skisserer de viktigste utfordringene som Røa og de omkringliggende områders befolkningsvekst representerer. Røa Vels styreleder Anne Bjørnbye Vik.

2. «Skanska flytter inn på Røa». Representanter for Skanska og Link Arkitektur presenterer sitt forslag til utbygging på den 5 mål store hjørnetomten ved Røakrysset.

3. PAUSE

4. Miljøtunnelen på RØA – status og fremdrift. Røa Vel har invitert en rekke sentrale politikere (bla.a. byrådene Lan Marie Berg og Hanna Marcussen) til å gi oss innsikt og status i saken.

Fri adgang til møtet. Gode parkeringsforhold ved skolen. Møtesalen rommer ca. 130 tilhørere. Gode lydforhold. Spørsmål og kommentarer fra salen etter innleggene.

Les også:

Gammel bebyggelse ved Røakrysset kan stå i veien for utbygging

Debatt: "Det er bare å rive"

Samlet inn hundrevis av underskrifter

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...