ANNONSE
Annonse

– Skandale at luftkvaliteten er så dårlig på en så ny skole

I C-bygget ligger klasserommene for ungdomsskoletrinnene ved Bjørnsletta skole. Her er inneluften så dårlig at elever og lærere sliter med hodepine. Undervisningsbygg har ikke funnet ut hvordan luften skal bli bedre. Foto: Fredrik Eckhoff

Far til en elev ved Bjørnsletta skole slakter inneluften på skolen. Både elever og rektor ved skolen bekrefter at de har problemer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 10:47

ANNONSE
Annonse

BJØRNSLETTA: – Skolen er kjempefin, men har ekstremt dårlig luftkvalitet, noe skolen selv informerte om på det første foreldremøtet. Luftkvaliteten har vært dårlig i lang stund, omtrent siden skolen var ny, skriver en far til en elev på et ungdomsskoletrinn ved Bjørnsletta skole til Akersposten.no. Tipseren ønsker å være anonym av hensyn til sitt barn som går ved skolen.

Han mener det er en skandale at luftkvaliteten "er så dårlig på en så ny, og sikkert dyr, skole».

Etter at Akersposten.no fikk tipset, har vi snakket med flere ungdomsskoleelever ved Bjørnsletta skole, som gjenåpnet med helt ny bygningsmasse til skolestart for to år siden. Da ble skolen både barne- og ungdomsskole.

Alle elevene vi har snakket med, bekrefter at vår tipser har et korrekt bilde av inneklimaet ved skolen. Når vi snakker med en av elevene, og vi forteller at Akersposten.no skal skrive om saken, sier han:

– Det må du gjerne gjøre. Luften har vært altfor dårlig altfor lenge.

Rektor bekrefter problemet

Rektor Frode Westby Thorstad bekrefter overfor Akersposten.no at de sliter med inneklimaet på skolen, som altså bare er drøyt to år gammel. Han forteller at det problemer både med for høy temperatur og tidvis dårlig luft i en del klasserom.

Han sier at på skolen, som er delt i tre bygg, er det spesielt i bygget som rommer ungdomsskolen, det er problemer med luften.

– Vi får rapporter fra elever og lærere om at det er dårlig luft i noen av klasserommene. Dette gjelder ungdomstrinnene. Det går på luftkvalitet og temperatur, sier rektor Westby Thorstad til Akersposten.no.

– Vi har meldt problemet inn via de riktige kanalene, blant annet til Undervisningsbygg, sier Westby Thorstad, som sier at ledelsen ved skolen er opptatt av luftproblemet.

– Vi forventer at Undervisningsbygg gjennomfører adekvate tiltak for å bedre inneklimaet, sier han.

Gjenganger-tema i FAU

– Vi er kjent med problemene. Jeg ser av referatene at temaet har vært oppe på tre møter i FAU, første gang i januar 2015, sier medlem av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) og leder av driftsstyret ved skolen, Anne Graadahl.

Hun forteller at skolelever har klaget på hodepine som blir verre utover dagen, og at det har vært spesielt mange klager på to av klasserommene.

Graadahl sier at hun opplever at skolens ledelse har forståelse for luftproblemene.

Undervisningsbygg beklager

Kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i Undervisningsbygg sier til Akersposten.no at Undervisningsbygg har jobbet med problematikken rundt inneklima på Bjørnsletta skole i flere omganger.

– Vi beklager at skolen ikke opplever at det blir bedre og at vi ikke har greid å løse dette, sier Thorsen.

– Undervisningsbygg er inne i en fase nå hvor det fremdeles må feilsøkes for å finne årsaken. Det kan være feil på selve ventilasjonsanlegget, men det kan også eksempelvis være mangler i forhold til følere som har vært byttet ut i flere klasserom, sier Thorsen.

– Det er flere spor å følge, og dagens moderne ventilasjonssystemer er krevende og kompliserte tekniske anlegg. I tillegg er Bjørnsletta skole et passiv-hus med tette bygg for å minimere energibruken, sier hun.

– Undervisningsbygg skal i ukene fremover jobbe med å avdekke feil, og vi håper å kunne gi et mer konkret svar rundt hva som eventuelt må utbedres og fremdriften på dette, etter høstferien, avslutter Thorsen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Inntaksområdet blir endret for fem skoler i vest

Nå gir nye Joker på Røa svaret på det "alle" lurer på

Flere overfall og voldtekt i området
Røa-dynamitt i en halvtime

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse