Akersposten

Skalk lukene!

Slik så det ut i uværet 6. august 2016 under broen i Sørkedalsveien. Natt til onsdag er det meldt store mengder regn igjen. Foto: Vidar Bakken

Den svært ustabile sommeren 2017 i Oslo fortsetter i samme stil. Natt til onsdag kan bli veldig våt!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2017 kl 13:31

OSLO VEST: Husker du 6. august i fjor? Kjellere og garasjer ble fylt med vann, og veier ble omgjort til elveløp. Bilister måtte la bilen stå igjen med vann over panseret flere steder, blant annet under broen i Sørkedalsveien på Røa. På E18 ved Maritim stoppet trafikken opp i lang tid, og folk måtte vente tålmodig, og mange måtte ha hjelp.

(Saken fortsetter under bildet.)

Yr.no varsler store nedbørsmengder i Oslo vest neste døgn.

Advarer

Om det blir like vått i kveld, tirsdag, er naturligvis vanskelig å si, men meteorologene varsler i hvert fall 50-70 millimeter regn i løpet av noen timer, og derfor går Meteorologisk Institutt ut med følgende advarsel:

«En front vil gi regn og regnbyger fra natt til onsdag fram til midt på onsdag, det kan komme 50-70 mm i løpet av 12 timer, stedvis 25-35 mm på 3 timer. Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap.»

LES OGSÅ: Juli 2017: Så mye vann fikk du på tomten din

Regnværet ga fullstendig kaos

Her kan du se hvordan uværet for et år siden gjorde skader.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...