Akersposten

«Skal Skøyen være et veikryss for alltid?»

Skisse: Plan- og bygningsetaten

«Vi tror ikke noen ønsker at Skøyen skal fortsatt være et veikryss, når et bilfritt alternativ er mulig.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2018 kl 14:35

Byrådet i Oslo er i sluttinnspurten på Områdereguleringen for Skøyen som forventes å bli oversendt til bystyret for endelig politisk behandling og beslutning i bystyret høsten 2018. En plan som vil gi føringer for utviklingen av Skøyen i årtier fremover. Bydelen, foreninger, velforeninger og enkeltperson har vært veldig aktive i å gi innspill til hvordan Skøyen skal se ut i fremtiden. Det har vært et betydelig lokalt engasjement.

Noe de aller fleste har pekt på i den lokale prosessen, er at nå har vi endelig en mulighet til å etablere et sentrum på Skøyen, og da er området rundt jernbanestasjonen et naturlig tyngdepunkt. Dette har også Plan- og Bygningsetaten lagt til grunn. Derfor er det svært overraskende at de fremtidige planene for Skøyen Torg fortsatt inneholder bil- og busstrafikk. En plass hvor det kommer til å bli myldreområde for gående. En plass som i henhold til Områdereguleringen er definert som en møteplass for regionen.

Bydel Ullern har i sitt innspill lansert en tunnel fra rundkjøringen ved påkjøring til E-18 videre under jernbanen til Harbitzalléen (Hoffsdiagonalen) – en forbindelse selv Plan- og Bygningsetaten hadde med i sine planer inntil Bane NOR av ukjente årsaker satte foten ned.

Vi skjønner at ikke alt kan realiseres samtidig, men når Hoffsdiagonalen er tatt ut av områdereguleringen, mister man for all fremtid en mulighet til å gjøre Skøyen sentrum og torget bilfritt. Det mener vi er svært uheldig og vil medføre en dårligere kvalitet i byutviklingen for Skøyen. Vi ber om at Hoffsdiagonalen igjen inkluderes inn i Områdeplanen, slik at vi i fremtiden kan ha muligheten til å legge til rette for et bilfritt Skøyen.

Vi tror ikke noen ønsker at Skøyen skal fortsatt være et veikryss, når et bilfritt alternativ er mulig – hvor vi får en plass fri for biler, hvor vi kan ha Bondens Marked, konserter og andre miljøskapende aktiviteter for regionen. Vi må tenke langsiktig. Ikke la denne sjansen gå fra oss.

Roger Mollan-Olafsen (H)
BU medlem, Ullern

Carl Oscar Pedersen (H)
Leder av bydelsutvalget i Ullern

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...