ANNONSE
Annonse

Skal, skal ikke bryte loven?

Én dag med sol mellom alle regndagene... Bryte reglene bare en liten stund? Mange lurer nok på det på andre pinsedag. Illustrasjonsfoto

Skal man ta hensyn til naboer og norsk lov, eller skal man gå løs på gressplenen på denne ene dagen med solskinn?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2017 kl 11:54

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Etter flere uker med ustabilt og vått vær, skinner solen i noen timer. Så skal det regne frem til lørdag, ifølge meteorologene. Dermed er det antakelig mange som lurer på om de skal ta frem gressklipperen i dag, på andre pinsedag.

I det siste har debatten gått i flere medier om brudd på helligdagsfreden. Politiet mottar stadig klager, og det går særlig på oppussing i nabolaget. Gressklipping med bråkete motorklippere er også noe som plager og irriterer.

Dette har ført til at stadig flere går ut og stiller spørsmålstegn ved om det er tid for å lempe på reglene mot bråk på helligdagene, slik blant andre VG skrev om i pinsen. I Lov og helligdager og helligdagsfred står det blant annet: «På helligdager fra klokken 00 til 24, og i påske-, pinse- og julaften etter klokken 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.»

Flere klager, blant annet på Skøyen

I dag, mandag, er det andre pinsedag og altså helligdag, og politiet har allerede mottatt flere klager på brudd på helligdagsfreden flere steder i Oslo.

«Vi mottar en rekke klager på brudd på helligdagsfreden. Vi ber om at høytiden gis den nødvendig ro og verdighet,» Dette meldte politiet på Twitter like etter klokken 10 mandag.

Til Akersposten.no sier operasjonsleder hos politiet at én av klagene kom mandag morgen fra en adresse i Hoffsveien på Skøyen, der klagen gikk på at noen var godt i gang med bruk av vinkelkutter.

Bråke eller ikke?

Så er spørsmålet alle som nå sitter og ser på en lett overgrodd plen, etter at det har regnet friskt av og på i flere uker, samtidig som det er meldt elendig, vått vær resten av uken. Skal det klippes i dag, eller ikke?

Hva syns du? Er Lov om helligdager og helligdagsfred utdatert og bør endres? Gi ditt svar i vår gallup!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse