ANNONSE
Annonse
Akersposten

Skal sikre bedre luft med lukkede vinduer

På Huseby skole installeres nå et nytt kjøleaggregat som skal sikre bedre luft, slik at man slipper å åpne vinduene. Foto: Randem&Hübert

Nytt kjøleaggregat skal sikre mindre støyproblemer for elever og lærere ved Huseby skole når arbeidene med det nye vannbehandlingsanlegget er i gang på Huseby.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2020 kl 10:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HUSEBY: Samtidig som den nye støyskjermen utenfor Huseby skole reiser seg, bygger Vann- og avløpsetaten og Undervisningsbygg nye kjøleaggregat inne på skolen.

Som omtalt tidligere i Akersposten, er arbeidet med ny og forhøyet støyskjerm ved Huseby skole godt i gang. Den gamle støymuren er allerede revet, og grunnarbeidene til en ca. 1 meter høyere støyskjerm på 3,5 meter er allerede godt i gang. Nå er også arbeidene med kjøleaggregat på skolen påbegynt.

Det skriver Vann- og avløpsetaten i en e-post til Akersposten.

Det var dialog mellom Vann- og avløpsetaten og foreldregruppa og rektor ved skolen i som førte til at tiltaket ble realisert. Dette er et av de avbøtende tiltakene for å minske støy for elever og ansatte ved Huseby skole under arbeidene med tunnelportal og driftsbygg på Hundejordet, knyttet til den nye reservevannforsyningen til Oslo, som skal stå ferdig i 2028.

Det er Undervisningsbygg som utfører arbeidene med Randem&Hübert som entreprenør. Vann- og avløpsetaten står for finansieringen.

Slipper å lufte med vinduene åpne

– Ved å installere kjøleaggregatene tilfører vi frisk avkjølt luft til klasserommene, slik at elever og lærer slipper å lufte med åpne vinduer på varme sommerdager. Dette gir mindre innendørs støy. Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Undervisningsbygg både på Huseby og Sollerudstranda skole, sier byggeleder i Vann- og avløpsetaten Jonas Kavli Lysgaard.

Prosjektleder fra Undervisningsbygg, Robert Garthe, forteller videre at kjøleaggregatene i hovedbygget på skolen monteres på loftet og at lyden fra dem ikke vil merkes i undervisningen.

– Lyden kjøleaggregatene lager ligger på rundt 60 desibel, noe som tilsvarer lyden fra varmepumper som monteres i private hjem, forteller Garthe.

Arbeidene skal være ferdige 12. august

Tidlig i juli var installeringen av kjøle- og kondensbatterier og forberedende elektroarbeider i gang. I uke 28 startet rørleggerarbeidene, mens selve kjølemaskinene skal leveres i uke 31 eller 32. Arbeidene er planlagt ferdige 12. august, i god tid til skolestart.

Følg Akersposten på Facebook

Foto: Randem&Hübert