ANNONSE
Annonse
Akersposten

Sjokkseier gir Kristoffer unik PGA-sjanse

Kristoffer Ventura (24) tok en knallsterk seier på amerikanske Korn Ferry Tour i helgen. Det gir ham mulighet til å spille for å komme seg på PGA-touren i 2020. Foto fra Venturas Facebook-side

Litt i skyggen av de oppsiktsvekkende resultatene til Viktor Hovland på PGA-touren i golf, var det en annen ung spiller som gjorde det helt store søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2019 kl 08:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD/UTAH: Mens Viktor Hovland freste oppover leaderboardet i sin andre turnering som proff på PGA-touren, som endte med en sterk 13. plass, startet Oslo Golfklubbs Kristoffer Ventura søndag på 10. plass i sin turnering på den amerikanske Korn Ferry Tour.

Dette er touren under PGA, og de 25 beste når sesongen er over på denne listen får rettigheter til å spille på selveste PGA-touren neste år.

24-åringen har studerst sammen med Hovland i Oklahoma de siste årene, og de har begge mål om å etablere seg blant de beste i verden på amerikanske golfbaner.

Med en knallsterk 65-runde endte Kristoffer opp i delt ledelse til slutt i turneringen som ble avsluttet søndag kveld norsk tid i Utah. Dermed bar det ut i omspill mot Joshua Creel, et omspill gutten fra Oslo Golfklubb vant på det tredje hullet.

Som den første norske vinneren på denne touren, rykket Kristoffer Ventura dermed opp blant de 25 beste på Korn Ferry Tour-rankingen, og seieren gjør at han automatisk får mulighet til å spille resten av turneringene på denne touren i 2019. Dermed har han mulighet til å spille seg til det ettertraktede PGA-kortet, som den første nordmannen etter Henrik Bjørnstad.

Med videre suksess for kompisen Viktor Hovland, kan det bli to unge, norske lovende golfspillere på PGA-touren i 2020.

PS! En annen spiller fra Oslo GK på Bogstad, Kristoffer Reitan, gjorde også sine saker bra denne helgen. Han spiller på Europatouren og ble nr. 23 på spanske Valderrama.