Akersposten

Sjokkseier gir Kristoffer unik PGA-sjanse

Kristoffer Ventura (24) tok en knallsterk seier på amerikanske Korn Ferry Tour i helgen. Det gir ham mulighet til å spille for å komme seg på PGA-touren i 2020. Foto fra Venturas Facebook-side

Litt i skyggen av de oppsiktsvekkende resultatene til Viktor Hovland på PGA-touren i golf, var det en annen ung spiller som gjorde det helt store søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2019 kl 08:53

BOGSTAD/UTAH: Mens Viktor Hovland freste oppover leaderboardet i sin andre turnering som proff på PGA-touren, som endte med en sterk 13. plass, startet Oslo Golfklubbs Kristoffer Ventura søndag på 10. plass i sin turnering på den amerikanske Korn Ferry Tour.

Dette er touren under PGA, og de 25 beste når sesongen er over på denne listen får rettigheter til å spille på selveste PGA-touren neste år.

24-åringen har studerst sammen med Hovland i Oklahoma de siste årene, og de har begge mål om å etablere seg blant de beste i verden på amerikanske golfbaner.

Med en knallsterk 65-runde endte Kristoffer opp i delt ledelse til slutt i turneringen som ble avsluttet søndag kveld norsk tid i Utah. Dermed bar det ut i omspill mot Joshua Creel, et omspill gutten fra Oslo Golfklubb vant på det tredje hullet.

Som den første norske vinneren på denne touren, rykket Kristoffer Ventura dermed opp blant de 25 beste på Korn Ferry Tour-rankingen, og seieren gjør at han automatisk får mulighet til å spille resten av turneringene på denne touren i 2019. Dermed har han mulighet til å spille seg til det ettertraktede PGA-kortet, som den første nordmannen etter Henrik Bjørnstad.

Med videre suksess for kompisen Viktor Hovland, kan det bli to unge, norske lovende golfspillere på PGA-touren i 2020.

PS! En annen spiller fra Oslo GK på Bogstad, Kristoffer Reitan, gjorde også sine saker bra denne helgen. Han spiller på Europatouren og ble nr. 23 på spanske Valderrama.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...