Akersposten

Sjekk når din vei skal ryddes

SKAL RYDDES: Når skal din vei vårrengjøres? Du finner lenke til oversikten i artikkelen. Her i Myrhaugen, for eksempel, skal det ryddes 21. april klokken 07.00 - 19.00. Foto: Fredrik Eckhoff

I Oslo vest starter vårrengjøringen 5. april. En variabel vinter har ført til storforbruk av singel på veiene våre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2016 kl 16:49

OSLO VEST: Oslos veier skal være rene og fine til 17. mai, og vårrengjøringen starter for fullt onsdag 30. mars. Bymiljøetaten er ansvarlig for å koordinere selve vårrengjøringen, og oppfordrer alle bilister til å være spesielt oppmerksomme på skiltingen og flytte bilen i tide.

Starter tirsdag i vest

Oppstart vil være 30. mars for område sør og nord. I sentrum starter rengjøringen på kvelden søndag 3. april. Område vest starter 5. april. Oppdaterte lister for gater og områder finnes på kommunens hjemmesider.

Gang- og sykkelveier tas fortløpende når vårrengjøringsmaskinene er i området.

Etter en lang og variabel vinter med mye strøing av singel, er det enorme mengder som skal fjernes fra veinettet. I underkant av 9.594 tonn singel (= samme vekt som 148 Oslotrikker) er strødd ut på veier og fortau i vinter. I tillegg ble det i fjor plukket opp omtrent 10.500 tonn avfall fra Oslos veier og fortauer i forbindelse med dette arbeidet.

70 maskiner og mannskap

Et stort antall maskiner vil være i sving: På det meste vil det gå åtte vårrengjøringslag med totalt 70 maskiner og mannskap fra entreprenør. Rengjøringen foregår hele døgnet.

Viktig å flytte bilen

Rengjøringen pågår hele døgnet, og Bymiljøetaten legger spesielt vekt på at bilistene må være oppmerksom på skiltingen og flytte sine kjøretøy. I for ble det tauet inn ca 3000 biler i forbindelse med vårrengjøringen.

– Vi håper at dette tallet går ned i år. Fjerning av feilparkerte biler koster mye og forsinker arbeidet, sier seksjonssjef i Bymiljøetaten Joakim Hjertum.

Bymiljøetaten vil i forbindelse med vårrengjøringen også lappe hull i gata og tømme sluk. Disse enhetene vil komme etter feiebilen. Gata skal også spyles etter feiing for å få vekk alt støv. Vårrengjøringen i gata er således ikke ferdig før skiltene er fjernet.

Her finner du ut når din vei skal ryddes.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Høyhus og befolkningseksplosjon på Skøyen
Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...