ANNONSE
Annonse

Sjefen går av

Går 1. juni: Etter 20 år forlater Ellen S. de Vibe sjefsstolen i Plan- og bygningsetaten. Foto: Rolf Sandnes/ Plan- og bygningsetaten

Ikke mange har hatt så stor betydning for utforming av en storby som etatsdirektøren for Plan- og bygningsetaten. Nå går Ellen S. de Vibe av med pensjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

OSLO: Etatsdirektør i Oslos Plan- og bygningsetat, Ellen de Vibe, pensjonerer seg 1. juni 2019.

Brytningstid

Ingen kan si annet enn at Ellen de Vibe som leder har hatt stor betydning for utviklingen av Oslo og dermed satt spor i historien, selv om Akersposten gjennom årene har vært kritisk til etatens håndtering av ulike byggesaker, ikke minst knyttet til småhusplanen. Plan- og bygningsetaten er en stor og viktig etat, og direktøren har ikke gjemt seg når det har stormet som verst. Nå er det de store utviklingsområdene i Oslo vest som gjelder, hvor etatsdirektøren hele tiden må innordne seg de politiske føringer som endres med ulike byrådssamensetninger. Det er en tøff jobb.

– Jeg har hatt utrolig spennende år i kommunes tjeneste. Det har vært et privilegium å få delta i byens utvikling i denne perioden. Jeg mener etaten har bidratt kraftig med å gi byen økt kvalitet samtidig som den har vokst, selv om det har vært en brytningstid i byutviklingen som tidvis har vært arbeidsom, sier de Vibe i en pressemelding.

Jobbet utrettelig

– Ellen de Vibe har med betydelig fagkunnskap og engasjement vært en markant skikkelse i Oslos byutvikling i to tiår. Hun har vært en tydelig faglig rådgiver for Oslos politikere, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG).

– Ellen de Vibe har jobbet utrettelig for at Oslo skal bli en bedre by med høy arkitektonisk kvalitet, gode byrom og kvalitet i utforming og materialbruk. Hun har spilt en viktig rolle i arbeidet med å åpne havnefronten til glede for byens innbyggere og tilreisende. De Vibe har gitt Plan- og bygningsetaten en tydelig stemme i byutviklingen og i alt sitt arbeid holdt den faglige fanen høyt, fortsetter Marcussen.

Byråden viser til at Fjordbyen, Småhusplanen, Groruddalen og juridisk bindende arealdel til kommuneplanen har vært viktige oppgaver for Plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse

55 000 boligenheter

– Vi har de siste 15 år godkjent ca 55.000 boligenheter. Rett før jul avga vi også områdereguleringen for gater og byrom som skal bidra til at hovedstaden får et fremtidsrettet sentrum med mer byliv. Vi har også modernisert mye av vår forvaltning bla gjennom digitale tjenester, de Vibe.

– Jeg er stolt over arbeidet som våre faglig meget dyktige medarbeidere har bidratt med. Jeg kommer til å savne arbeidet og kollegaene, men vet at etaten vil leve et godt liv videre uten meg.

Les også:

«Men er det riktig å sammenlikne Røa og Smestad, etatsdirektør de Vibe?»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse