Akersposten

Siste innsats for Smestad før valget

VÆRSÅGOD: Chrisian Heuch var blant dem som stilte opp grytidlig fredag morgen i Holmenkollveien. Foto: Vidar Bakken

De er redde for Smestads fremtid gjennom trusselen som ligger i forslaget til områderegulering av Smestad med bymessig fortetting. Det betyr eventuelt at store deler av småhusbebyggelsen vil forsvinne om dagens forslag til regulering gjnnomføres. Smestadbeboerne aksjonerte før valget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2019 kl 15:10

SMESTAD: Fremtidige konsekvenser for Smestad, med blant annet 10 etasjers blokker, nedbygging av grøntområder og et nytt komplisert trafikkbilde er noe av det Smestadbeboere ville informere om.

Føles som et overgrep

Aksjonen ble holdt over flere dager på Smestad T-banestasjon og utdeling til bilister i rushtrafikken, mens de ventet på rødt lys. Dette var godkjent av politiet som en markering.

Ev av dem som var tidlig ute fredag morgen var Karen Rossebø, som delte ut flyers til bilistene nederst i Dalsveien.

- Folk er veldig hyggelige, og de fleste tar imot. Jeg bor i Heggeliveien i et velfungerende boområde. Jeg forstår at folk trenger et sted å bo, og gjennom årene har det kommet mange nye boliger i vårt område fordelt på alt fra lavblokker til rekkehus og eneboliger. Det har vært en utvikling basert på småhusplanen, og det har vært vellykket fordi det har foregått relativt langsomt, kontrollert og frivillig. Nå står vi overfor noe helt annet, hvor man vil tvinge igjennom en fortetting som føles som et overgrep mot oss som bor her, sier Rossebø mellom utdelingen av flyers.

Saken fortsetter under bildet

FULL FART: Marianne Storhaug (nærmest) og Karen Rossebø må skynde seg i Dalsveien mens bilene står på rødt. Foto: Vidar Bakken

Mange usikre

Christian Heuch står sammen med andre der Holmenkollveien munner ut i Sørkedalsveien. Han har vært med lenge i aksjonen «Bevar Smestad».

- Det er gøy med lokalt engasjement. Jeg har vært med og banket på mange dører. Nå er det siste innspurt med flyers. De fleste er veldig hyggelige, men det er nok noen som tror det bare er valgkampbrosjyrer, sier Heuch, før han haster videre.

- Vi er godt fornøyde med markeringene vi beboere har gjennomført denne uken. Da vi delte ut flyers på t-banen, kom vi i kontakt med mange som var opptatt av Smestad sin fremtid og som var usikre på de ulike partiene sine standpunkter. Det er Høyre, Venstre og Frp som støtter oss i synet på å bevare småhusbebyggelsen og bomiljøet på Smestad. Utdeling av flyers til bilene som stampet i kø ble svært godt mottatt, det var mange tomler opp og hyggelige tilbakemeldinger. Så og si alle bilene i morges tok imot informasjonen fra oss med et smil, sier Marianne Storhaug i aksjonsgruppen «Bevar Smestad» da siste aksjonsdag er over.

Les også:

«Valgflesk fra MDG om Smestad?»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...