Akersposten

Sinnataggen må fjernes etter skadeverk

Sinnataggen på broen i Frognerparken – utsatt for hærverk. Foto: Foto: Espen Grønli / Vigelandmuseet

Noen har forsøkt å sage over høyre ankel på den mest kjente skulpturen i Frognerparken natt til tirsdag. Nå må Sinnataggen inn til reparasjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2021 kl 15:46

FROGNERPARKEN: Natt til tirsdag 6. april har noen forsøkt å sage over høyre ankel på skulpturen. Sinnataggen blir derfor nå fjernet fra broen for undersøkelser og konservering. Så snart arbeidet er gjort vil han plasseres tilbake til plassen sin. Dette er skadeverk på et fredet kulturminne og forholdet vil bli politianmeldt.

Det skriver Kulturetaten i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vi ønsker at publikum skal ha nær tilgang til kunsten til Vigeland og det er veldig synd at dette skjer. Vi håper å få løst saken raskt og at skulpturen kommer tilbake til broen så snart som mulig, sier Jarle Strømodden, museumsleder i Vigelandmuseet.

Fakta

Om Sinnataggen:

Skulpturen forestiller en liten, sint gutt og regnes som Gustav Vigelands mest kjente skulptur. Sinnataggen, som er støpt i bronse, ble sannsynligvis modellert i 1928 og montert som én av 58 skulpturer på Broen i skulpturparken i 1940.

Broens 58 bronseskulpturer viser en rik variasjon av barn, kvinner og menn i forskjellige aldre. Felles for broskulpturene er lek, livslyst, energi og vitalisme.

Vigeland modellerte broskulpturene i perioden 1925-1933. De var noen av de første skulpturene som ble montert i Vigelandsparken på begynnelsen av 1940-tallet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...