ANNONSE
Annonse
Akersposten

Simple tyver stjeler fra de frivillige

LEIT: Elin Fjellvang synes det er leit for miljøet at tyver gang på gang tar seg inn på området. Foto: Vidar Bakken

Det er grunn til å bli fortvilet når et viktig prosjekt for nærmiljøet gang på gang blir utsatt for tyveri.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2020 kl 09:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSEN: Voksenenga nærmiljøhage mistet daglig leder Pernille Leivestad, etter at det ikke lenger ble tilført midler til å lønne stillingen. Nå drives parsell- og anleggshagen kun av frivillige, uten lønnet arbeidskraft.

Alle frivillige

- Det er stor dugnadsånd og veldig mange som legger ned masse arbeid for å holde nærmiljøhagen gående. Det er klart vi savner Pernille som var fagansvarlig på anleggshagen, med alle aktivitetene rundt denne. Likevel klarer vi å holde et godt aktivitetsnivå, men det krever en kjempeinnsats av alle de motiverte frivillige, sier styreleder i stiftelsen Voksenenga nærmiljøhage, Elin Fjellvang, som i likhet med de andre i styret er blant de frivillige.

Stoler til 12 000

Det som hun synes er litt trist er at stedet i flere omganger har hatt besøk av tyver, noe de har vært plaget av også i tidligere år.

- Vi fikk høre at det hadde vært tyver på ferde på Voksen skole, hvor de har stjålet pallekarmer. Så har de vært her og tatt diverse utstyr som stativer og toppdeksler som brukes til pallekarmer. Flere parseller ble ribbet for disse. De går tydelig etter spesielt utstyr og det er kjedelig for alle dem som mister verdifullt utstyr fra parsellene sine, sier Fjellvang.

Men det er mer.

- Tyver har vært her i flere omganger. Vi hadde fått noen flotte hagemøbler med gode stoler som de eldre kunne hygge seg med når de er på besøk. 8 - 10 stoler er tatt til en verdi av rundt 12 000 kroner. Nå er det bare et par igjen, som vi har klart å låse inn. To krukker har også forsvunnet og i tillegg en sekk med hønsemøkk. Dette er tyver som vet hva de skal gjøre med det de tar, sier Fjellvang.

Barnas jordbærplanter

Hun tar med Akersposten rundt i nærmiljøhagen og kan stolt vise frem resultatet av arbeidet i anleggshagen og i parsellhagen.

- Her kan du se at tyver også har vært på ferde. En masse jordbærplanter er røsket opp og tatt med. Her har barna ønsket seg jordbær, som de har dyrket sammen med foreldrene sine og gledet seg til å se jordbærene komme. Det er trist og det er simpelt gjort. Det er tredje året vi har hatt tyver på besøk. I fjor ble blant annet de nyeste og fineste bærbuskene tatt fra oss. Vi har anmeldt det som har skjedd til politiet, men har ikke særlig håp om at noen blir tatt og at vi får erstattet det som har blitt stjålet, fortviler Fjellvang.

Saken fortsetter under bildet

STOLT: Hun kan stolt vise frem en nærmiljøhage hvor det vokser og gror på alle kanter. Foto: Vidar Bakken

- Hva kan dere gjøre for at disse tyveriene kan bli stoppet?

Vurderer tiltak

- Vi vurderer nå ulike tiltak med hensyn til bedre overvåkning av området og forsterking av porten. Den er jo låst når det ikke er noen her. Det høye viltgjerdet mener vi holder stand. Det er mange som passerer på stien her og vi oppfordrer folk til å være litt observante om de ser noe som kan virke mistenkelig. I og med at dette skjer såpass ofte, så skaper det også mistenksomhet og uhygge, samtidig som det stjeler ressurser fra oss. Vi må få satt en stopper for dette, avslutter Fjellvang.

Følg Akersposten på Facebook