Akersposten

Simen sto for sjelden trippelbragd

Simen Sunde Bratholm tok rubb og rake i NM i Frognerparken. Foto: Privat

Det er 27 år siden en mannlig tennisspiller sist vant alle tre klasser i et utendørs-NM. Sist uke gjorde Heming-gutten Simen Sunde Bratholm (21) nettopp det.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2020 kl 15:23

FROGNERPARKEN: På tennisbanene i Frognerparken gjennomførte 20-åringen bragden man må helt tilbake til 1993 for å finne maken til i herreklassen. Da var det Christian Ruud, far til Casper, som gikk til topps i både single, double og mixed double.

Når Akersposten snakker med Heming-gutten, har det gått et par dager siden den siste finalekampen ble spilt søndag. Nå må han holde seg unna tennisbanen i noen dager på grunn av opptil flere vonde vannblemmer. 14 mer eller mindre tøffe tenniskamper tok på.

Hadde en liten plan

– Hadde du en plan om å gå til topps i alle tre klasser?

– Selvfølgelig var det planen! smiler han.

– Men det var tøff konkurranse. Jeg hadde skikkelig lyst til å gjøre det bra i alle tre klasser, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Søster og bror Sunde Bratholm, Maren og Simen, vant mixeddouble etter å ha startet i kvalifiseringen. Foto: Privat

Mest spent var han på hvordan det ville gå i mixedklassen, der han spilte sammen med sin eldre søster, Maren, som ikke har satset hardt på tennis de siste årene. De to måtte faktisk gjennom en kvalifiseringskamp for å komme seg inn i hovedturneringen.

– Maren var en god spiller før, men har ikke spilt så mye de siste årene. Derfor var jeg mest overrasket over den seieren, sier han. I finalen ble det sier mot Ine Maren Sælen Pedersen og Jonathan Berling i to sett.

I herredouble var han derimot favoritt sammen med kompisen Herman Hagen Høyeraal fra Ullern. De to var toppseedet og skled gjennom turneringen uten tap av sett. I finalen slo de Eirik Sars Grøner og Markus Sørensen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Doublepartnerne Simen Sunde Bratholm (t.v) fra Heming og Herman Hagen Høyeraal fra Ullern vant double og møttes i singlefinalen i NM. Foto: Privat

Kom tilbake i to kamper

I single fikk Simen et par virkelig tøffe kamper på vei mot finalen. I kvartfinalen måtte han opp i tre sett mot en annen spiller fra Oslo vest, Niklas Bådstangen fra Oslo TK. Simen vant 6/4 i tredje og avgjørende sett.

I semifinalen tapte Simen igjen første sett, mot unggutten Felix B. Nordby fra Bygdøy. Men det ordnet seg til slutt, og søndag var det altså finale mot Hagen Høyeraal. Her var Heming-gutten nådeløs og vant 6/3 7/6.

– Jeg er aller mest fornøyd med spillet mitt i finalen, sier han. – Det er veldig stort å vinne NM.

Ingen tv-nerver

Vanligvis er det tett med folk på tribunen når de siste NM-kampene spilles på anlegget i Frognerparken. Med korona-restriksjoner var det bare noen få mennesker på plass, men det hadde lite å si på motivasjonen. Både semifinaler og finaler ble dessuten vist direkte på Eurosport, så de fikk vist seg godt frem.

– Jeg tenkte ikke så mye på at det var få folk og så på. Når det er NM, er jeg inni en slags boble og er veldig fokusert på hver ball. Og det ble jo sendt på tv, og det var veldig proft opplegg med ballgutter og linjedommere, påpeker han.

Utsatt sesong

Tennissesongen til Heming-talentet har de siste par årene foregått med i USA, ettersom han studerer med tennisstipend på Northwestern University i Chicago. Tennislaget hans spiller i den øverste divisjonen blant universitetslag i USA, og det er tøffe treninger og god matchtrening.

Simen spiller sjettesingle og førstedouble på laget, som havnet på 18. plass sist sesong.

Nylig fikk han beskjed om at tennissesongen der borte er utsatt, og oppstarten skal være i januar. Som situasjonen er akkurat nå, må han uansett drøye avreisen, og det går mot online-undervisning denne høsten.

Som det er nå, syns han det er helt greit å holde seg litt på hjemmebane. Så får han heller gjøre mer av det han har gjort denne våren og sommeren, trene og spille turneringer her hjemme.

PS! I kvinneklassen vant Melanie Stokke fra Nordstrand i to sett mot Malene Helgø fra Furuset. I damedouble ble det seier til Oslo vest, gjennom Ine Soltveit Stange fra Ullern. Hun spilte sammen med Hedda Gurholt fra Furuset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...