Akersposten

– Siloene har medført mye hodebry

De to grussiloene i Jarlsborgveien, rett over veien for Hofftunet, skaper bekymring og irritasjon. Nå skal de bort. Foto: Fredrik Eckhoff

Siloene med grus er feilplassert, mener beboere i området. Det viser seg at Vaktmesterkompaniet er enige.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2019 kl 09:11

HOFF: I Jarlsborgveien, rett ved krysset mot Hoffsveien, står to høye siloer med grus.

– Siloene har medført mye hodebry for beboere – og mykere trafikanter i området, da plasseringen er av en slik art at det både skaper mye støy for beboerne, særlig de som har leiligheter fra Hofftunet og ut mot Jarlsborgveien – og hus og rekkehus lenger opp i Jarlsborgveien, sier Magnus Berger til Akersposten.

Berger er en av flere beboere i strøket som har reagert på siloenes plassering.

– Faremoment

Han mener at plasseringen rett ved en turvei som blant annet er mye brukt som skolevei til og fra Smestad skole, medfører at gravemaskiner, traktorer og lastebiler må kjøre over fortauet for å få tilgang.

– Dette utgjør et vesentlig faremoment for mykere trafikanter, særlig barn på vei til skolen samt turgåere. Vi har snakket om at det kun er et spørsmål om tid før det faktisk skjer en større ulykke knyttet til henting av grus fra disse siloene, sier Berger til Akersposten.

– Vi beboerne er fast bestemte på at dette ikke er noe vi kan akseptere, all den tid det kan skje en ulykke rundt skole-, gang- og sykkelstiene som omkranser de to grussiloene. I tillegg kommer støynivået som dette forårsaker hvilket forstyrrer nattesøvn, sier han.

Lover å flytte siloene

Berger og flere andre beboere har henvendt seg til Vaktmesterkompaniet om sine synspunkter på plasseringen av siloene. Driftssjef i Vaktmesterkompaniet Knut Olav Nilsen bekrefter at de har fått flere henvendelser. Nå har han da også gode nyheter til bekymrede beboere.

Aktivitet ved siloene. Foto: Privat

– Disse siloene blir flyttet, sier Nilsen. Han sier at de har sett det samme som beboerne, at dette ikke er en ideell plassering, men påpeker at det er en utfordring å finne egnet plass.

– Vi ønsker jo å strø fortauer, og det gjøres med ganske små maskiner. Vi kan ikke akkurat ha siloene oppe på Tryvann når vi skal strø på Hoff, sier Nilsen.

Han sier at det er lite aktivitet ved siloene nå når det er mildvær, og langtidsværvarselet tilsier ikke akkurat at vinteren kommer tilbake med det første.

– Vi hadde flyttet dem nå om det hadde vært full vinter, sier Nilsen, som lover at siloene ikke står her når neste vintersesong starter. Han forteller at jobben også skal ut på ny anbudsrunde i mellomtiden, så det er ikke avklart om det blir Vaktmesterkompaniet som har ansvaret her neste vinter.

– Men hvis vi får kontrakten, kommer vil altså uansett til å flytte siloene, sier driftssjefen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...