Akersposten

Signerte historisk avtale

Rektor ved VID vitenskapelig høgskole, Ingunn Moser, og bydelsdirektør Elisabeth Vennevold, ser frem til et nært samarbeid i årene fremover. Foto: Inger Thommessen.

Bydel Vestre Aker og VID vitenskapelige høgskole signerte torsdag en historisk samarbeidsavtale som skal bidra til kunnskapsutvikling og kompetansebygging.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VESTRE AKER: – Innovasjon er et ord bydelen har hatt med seg lenge, men hva betyr dette? Vet vi hva vi trenger i fremtiden? Kunnskap om dette er en helt avgjørende faktor. At vi nå har fått på plass denne samarbeidsavtalen med VID vitenskapelige høgskole gir et signal om at vi skal jobbe med både innbyggerstemmen og medarbeiderstemmen, og i tillegg evidensbasert og forskningsbasert, sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold.

Dette skriver Bydel Vestre Aker i en e-post til Akersposten.

Samspill sikrer kunnskapsbaserte tjenester

Avtalen som ble signert mellom Bydel Vestre Aker og VID vitenskapelige høgskole har som formål å bidra til gjensidig kunnskapsoverføring og med sikte på å videreutvikle og heve kvaliteten på samhandlingen mellom partene. Dette er et samspill som vil sikre innbyggerne i Vestre Aker kunnskapsbaserte tjenester.

– Dette er derfor en veldig viktig dag for oss, sier Vennevold.

Hun forteller videre at bydelen også kan bidra inn i utdanningstilbudet til VID. Dette er Ingunn Moser, rektor ved VID vitenskapelige høgskole, enig i.

– Vi tenker på dette som en strategisk partnerskapsavtale. Det er viktig for oss og for våre studenter og studieretninger som er så tett på praksis. Det er viktig at våre studenter har god praksiskunnskap og at utdanningen deres er relevant og at de er godt kvalifisert for sitt yrke når de er ferdige som kandidater hos oss. Men dette samarbeidet er like viktig for utviklingen av utdanningene våre og utviklingen av forskningen i våre fagmiljø. Her er det store muligheter, sier Moser.

Viktige samarbeidsområder

Følgende områder er inkludert i samarbeidsavtalen:

1. Utdanning

Målrettet kompetanseutvikling og kompetanseheving, samarbeid om praksisstudier og samarbeid om kvalitet og relevans i praksisstudier.

2. Forskning

Samarbeid innen tema forebyggende- og helsefremmende arbeid, boligsosiale tjenester, utvikling av tjenester for eldre og brukermedvirkning.

3. Innovasjon

Utvikling og deltakelse i innovative prosjekter, herunder tjenesteinnovasjon.

– Det er viktig at vi får bydelens innspill på behov for kompetanse, behov for å endre og utvikle utdanningene våre eller utvikle nye utdanninger. At våre studenter som skal inn i forskning har tematikker som er aktuelle og relevante, er også en stor ressurs. Et samarbeid som tilrettelegger for slike muligheter både på sosialfaglige og helsefaglige områder er svært viktig for oss, sier Moser.

Avtalen skal medvirke til styrket kompetanse i tjenestene, kunnskapsbasert praksis og verdiskapning samt ytterligere nyskapning og utvikling i bydelen, kommunen og regionen.

– Bydelen ønsker å ha VID som en diskusjonspartner i det daglige. Signeringen av denne avtalen i dag er derfor veldig spennende og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter bydelsdirektør Vennevold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...