Akersposten

Sidebygg kan stikke kjepper i hjulene for byggeprosjekt

Slik ønsker KLP at eiendommen skal bygges ut. Her står hovedbygningen igjen, mens de to sidebyggene er nye. Det reagerer Byantikvaren på. Til høyre ser vi Slemdalsveien, t-banelinjen og p-plassen til Diakonhjemmet. Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Hvor mange av byggene på eiendommen til Hafslunds tidligere hovedkontor skal bevares? Der står striden i dag, noe som har mye å si for hvordan eiendommen kan bebygges.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 11:20

FRØEN: Først gikk Plan- og bygningsetaten inn for å redusere prosjektet fra 167 til 100 boligenheter. Nå ønsker Byantikvaren å oppføre flere av de gamle bygningene som tidligere var Hafslunds hovedkontor, på Gul liste. Eiendommen ligger i Slemdalsveien 35-37, og er på 18 mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sidebygg til hovedhuset.

Dette kan bety at prosjektet til KLP, som eier eiendommen og jobber med å utvikle den, kan bli ytterligere redusert. Det får KLP til å reagere, ifølge nettstedet Estatenyheter.no. I et brev til Byantikvaren skriver selskapet at det som eier og forslagsstiller har nedlagt betydelige ressurser i å utvikle et planforslag innenfor aktuelle rammer og myndighetskrav.

– Ikke økonomisk bærekraftig

– Forslaget reflekterer kommuneplanen 2015 – Oslo mot 2030 – der planområdet er avsatt som utbyggingsområde for bymessig utvikling med vesentlig høyere utnyttelse enn det alternative planforslaget viser, skriver KLP.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Skal dette sidebygget bevares eller ikke? Utbygger KLP og Byantikvaren er uenige. Til høyre er hovedbygningen, som uansett skal bli stående.

Ifølge Estatenyheter.no mener KLP at gjenbruk av garasje-/lagerbygningen til boliger vil kreve store investeringer som ikke er økonomisk bærekraftig i et livsløpsperspektiv.

– Garasje-/lagerbygningen legger store begrensninger på muligheten for en rasjonell utnyttelse av tomten til boliger. Ved riving oppnår man mange boliger med full tilgjengelighet og muligheter til varierte gode ute- og fellesareal tilpasset alle, samt etablering av et underjordisk parkeringsanlegg som vil gi en stor miljømessig gevinst både for de nye boligene og for boligene i nabolaget, heter det i brevet.

Hører nøye sammen

Byantikvaren ser det imidlertid som «svært uheldig» å kun bevare den herskapelige hovedbygningen i dette viktige historiske anlegget”.

– Et slikt anlegg hører nøye sammen med garasje-/lagerbygningen. Bygningen er sjeldent sterkt knyttet til hovedbygningen gjennom sitt svært forseggjorte og interessante arkitektoniske uttrykk. De to bygningene danner sammen et flott gårdsrom, som vil gi store kulturmiljøverdier til et stort omfang av nye boliger. Hovedbygningen vil alene fremstå løsrevet og uten sin naturlige sammenheng, skriver Byantikvaren blant annet i sitt tilsvar.

Les hele saken på Estatenyheter.no her

LES OGSÅ: Planlegger 167 leiligheter på Frøen

Røa/Hovseter, Borgen og Montebello blir nye fortettingsområder

– Russefeiringen er fullstendig energi på avveie

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...