ANNONSE
Annonse
Akersposten

Shakespeare-drøm blir musikal på KG

Snart klare til premiiere! Foto: KG-teateret

Når medelevene koser seg til fjells eller andre steder, er det masse liv og røre på Kristelig Gymnasium (KG), der det øves intenst til teaterpremiere tirsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 11:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Når KG-elevene gjør «En midtsommernattsdrøm» om til «En drøm», har regissør Magnus Kjørrefjord, som også har skrevet om manuset til å passe til KG-teateret, kuttet mye av dialogen. Men handlingen skal det være fullt mulig å kjenne igjen fra det legendariske stykket.

Ny setting

– Vi følger manuset egentlig til punkt og prikke, men vi har kuttet ganske mye, sier Magnus. Et grep de har gjort, er å flytte handlingen fra gamle dagers Athen til en videregående skole, som heter – selvfølgelig – Athen vgs. Istedenfor at det er hertugen og hertuginnen som skal gifte seg, er det her rektor som skal fri til engelsklæreren, og det skal skje på skoleballet.

Det andre store grepet de har gjort, er å gjøre stykket om til en musikal.

– Vi har puttet inn sanger, både fra kjente musikaler og poplåter, sier Magnus. – Vi bruker sangene til å forsterke handlingen, i stedet for å bruke lange monologer. Stykket høres litt dystert ut, men dette er egentlig ganske morsomt. Det blir en slags romantisk komedie ut av det.

Sangglade ungdommer

De er glade i å synge, KG-elevene. Det har de alltid vært, og det viser de for eksempel gjennom KG Singers, der mange av skolens sangglade er samlet.

Fra v: Skuespilerne Marte Jerpstad (Montebello) Christiane Peretz (Ullern), teatersjef Sofie Kristine Flydal og regissør Magnus Kjørrefjord jobber i vinterferien intenst med å få KG-teaterets musikal klar før premieren tirsdag 28. februar. Foto: Fredrik Eckhoff

Vi tar en prat med noen av de involverte elevene, Marte Jerpstad fra Montebello og Christiane Peretz fra Ullern. De går begge på første trinn og er blant de 15 skuespillerne.

Marte forteller at hun «snek» seg med i teatergjengen allerede i fjor, selv om det egentlig ikke helt er lov å være med når man går på ungdomsskolen...

SE TRAILER fra KG-teaterets "En drøm" her!

– Broren min spilte en hovedrolle, og jeg var med i kosegruppa. Jeg bakte masse kaker, sier hun. I år er hun altså selv på scenen.

– Jeg spiller en sånn cheerleaderbitch, smiler hun. For deg som kjenner «En midtsommernattsdrøm» i orginalversjon, cheerleaderne er egentlig alver hos Shakespeare.

– Noen er sånne hiphopneon-skaterdudes, og disse kjemper med cheerleaderne. De har en «beef» med hverandre, som ungdommene sier, forklarer Magnus og smiler. – Dette er et kjærlighetsdrama, med noen misforståelser!

Magnus Kjørrefjord har en svært variert bakgrunn som blant annet skuespiller på film og scene, som dramalærer og som instruktør og regissør. For tiden står han for eksempel selv på scenen jevnlig i stykket «Farlig minne» på Teaterkjeller’n.

– Det er fint å ha en regissør som vet godt hvordan det er å stå på scenen, sier Marte.

– Det er veldig gøy å jobbe med videregåendeelever fordi de er så voksne at de tar det seriøst. Samtidig vil de lære og er ivrige og energiske. Jeg får masse og energi fra dem, sier Magnus.

Intensiv øving

KG-teatergjengen har øvd siden november, men det er nå i vinterferien det virkelig er intenst, med minst ni timers innsats hver eneste dag frem til premieren tirsdag.

Glad teatergjeng på KG. Foto: KG-teateret

– Det meste skjer denne uken, det er nå vi må sy det sammen, sier Magnus og får støtte av en av teatersjefene, Sofie Kristine Flydal, og de to skuespillerne vi snakker med.

– Det er nå det blir flyt, det er nå det blir gøy, sier Christiane.

– Det er nå vi ser om dette funker, sier Marte.

– Dere savner ikke vinterferie og fri?

– Nei, sånn er det hvert år på KG, så det er vi vant til, sier teatersjef Sofie Kristine.

Stort band frem fra skyggene

Et teater med respekt for seg selv har naturligvis liveband.

– I fjor var bandet skjult, da trodde mange det var playback, I år skal de synes! sier teatersjefen.

Bandet er også bestående av KG-elever naturligvis, og det har strykere, blåsere, kontrabass, trommer og mye mer.

Mye må øves inn for bandet, her ved Ullern-gutten Jens Herman Valheim.

– Og triangel! skyter Christiane inn.

– De er 12. Eller er de 14? sier Magnus, som havner på 12 til slutt.

En av disse 12 er tredjeklassingen Jens Herman Valheim fra Ullern. Han spiller gitar og sier at han ikke har begynt å grue seg særlig til premieren.

– Dette blir vel første gangen for meg foran et så stort publikum, sier Jens Herman, som forteller at bandet har øvd sammen to ganger i uken, og at det er en god del som må læres inn før teppet går opp.

Ønsker masse publikum!

KG-teaterets «En drøm» spilles seks ganger, og premieren er altså tirsdag 28. februar. Du finner mer informasjon, blant annet om billettsalg, på kgteateret.no eller på KG-teateret på Facebook.

– Kom og se oss! oppfordrer Marte, Christiane, Sofie Kristine, Jens Herman og Magnus – og alle de rundt 100 som er involvert i årets KG-teater. De lover god underholdning!

SE TRAILER fra KG-teaterets "En drøm" her!

LES OGSÅ: Ullernrevyen – en kavalkade av høydepunkter

Persbråten – den store forvandlingen

DEBATT: "Bemerkelsesverdig aggressivt og arrogant"

Følg Akersposten.no på Facebook!

Nøkkelord