Akersposten

Sett av to timer til en livsviktig kamp

SØKER FOLK: Bøssebærere til Kreftforeningens aksjon Krafttak mot kreft søkes i Bydel Vestre Aker søndag 12. mars.

Kreftforeningen oppfordrer deg til å gå med bøsse for en viktig sak.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 14:10

VESTRE AKER: I Bydel Vestre Aker er det Vestre Aker frivillighetssentral på Vinderen som står bak innsamlingsaksjonen. Det er 12. året aksjonen gjennomføres som en ren bøsseaksjon, og nå oppfordrer Kreftforeningen folk til å gå mann av huse for å bære bøsse.

Foreningen ønsker folk kan sette av to timer søndag 12. mars for å bli med på innsamlingsaksjonen. Pengene som samles inn i årets aksjon, skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier Ingvild Reitan i Kreftforeningen.

To av tre overlever

Kreftforskningen har kommet langt. I dag overlever to av tre som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende, skriver Kreftforeningen i en pressemelding.

Mange som får kreft, lever lenge med sykdommen. Kreftforeningen ønsker gjennom årets Krafttak mot kreft å løfte frem den gruppen som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år. Foreningen ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte frem tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

– Støtt opp!

– Når du har uhelbredelig kreft, går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

– Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen! En klar oppfordring til alle fra generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Oppmøte er altså på Vestre Aker frivillighetssentral på Vinderen søndag 12. mars klokken 17.

PS! I Bydel Ullern er det russen på Ullern videregående skole som har ansvaret for å stille bøssebærere på aksjonen. Disse gjorde i fjor en fantastisk innsats, og har tatt på seg ansvaret i år igjen, ifølge Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Søppelkaoset kan gå mot slutten

LES OGSÅ: Byen innhenter landlige Lilleaker

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...