Akersposten

«Seniorbusser i Vestre Aker»

3. januar innførte byrådet et eget busstilbud for 7000 eldre i Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2019 kl 22:58

Oslo får 50.000 flere eldre frem mot 2040. Mange er spreke og aktive. Men en del trenger hjelp til å komme seg rundt. For en del blir bakkene for tunge, avstandene for store og veien til nærmeste t-bane eller bussholdeplass for lang. Men selv om helsa skranter litt, skal det være mulig å leve frie, aktive og selvstendige liv. Det kan politikken hjelpe til med.

Derfor innfører byrådet nå egne seniorbusser i Vestre Aker. De rosafargede bussene gjør det mulig å få transport fra dør-til-dør – hjemmefra og dit du vil. De viser at politikk virker og at det betyr noe hvem som styrer Oslo.

Suksess i Nordre Aker og Sagene

Høsten 2017 startet vi egne seniorbusser for eldre i Nordre Aker og fra november i fjor også i Sagene. De to bydelene har så langt hatt nesten 800 unike brukere og over 18.000 gjennomførte reiser. Den eldste bussbrukeren er 103 år, den som har reist mest har hatt 120 turer og er 90 år. Tilbakemeldingene vi har fått sier at politikken vi fører gir eldre bedre mulighet til å komme seg ut av eget hjem og delta i aktiviteter. Bussene oppleves i tillegg som en sosial møteplass hvor nye vennskap etableres og gamle fornyes.

Fra politikk til virkelighet

3. januar var turen kommet til Vestre Aker. Vestre Aker er med sine 16,6 kvadratkilometer og 7000 eldre en stor bydel med mange eldre. Med egne seniorbusser tror jeg mange vil kjenne følelsen av at de lever et friere og mer selvstendig liv. Men de får også kjenne på den forskjellen byrådets politikk utgjør i livene de lever. For selv om vi nå er i ferd med å innfri det kanskje viktigste valgløftet i eldrepolitikken, om 500 flere hjemmehjelpere i eldreomsorgen, er vi opptatt av at eldre ikke skal bli isolert hjemme. Derfor utvider vi busstilbudet, øker aktiviteten på seniorsentrene, bruker flere eldre i frivilligheten og arrangerer faste generasjonsmøter mellom barn og eldre i Oslo.

Sjef i eget liv

Oslo får mange flere eldre i årene fremover, men det er feil å kalle det en «eldrebølge». At det ble født mange i de samme tiårene, gjør ikke disse menneskene til en stor og ensartet bølge. Noen øyeblikk i Norges historie kan gi dem en felles historie. Men livene deres har tatt ulike veier. Og de er fortsatt underveis. For eldre skal ikke skjæres over én kam. 80-åringer er like ulike som 30-åringer. I Oslo skal folk få være seg selv uansett alder. Sammen og hver for seg representerer de eldre en ressurs, en klokskap og en mulighet som vil være et gode for hele Oslo. De nye seniorbussene skal gjøre det lettere for Oslo å møte eldre og lettere for eldre å møte Oslo.

Jeg håper mange i Vestre Aker vil bruke vårt nye busstilbud. God tur!

Tone Tellevik Dahl (Ap)
eldrebyråd i Oslo kommune

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...