Akersposten
Annonse: Bydel Ullern

Nytt fra helsestasjonen:

Sender ut nyhetsbrev til nybakte familier

Helsesøstrene Bente Elisabeth Wiborg (t.v.) og Kathinka Bruun har laget nyhetsbrev til nybakte familier med nyttig informasjon den første babytiden. Foto: Åsa Maria Mikkelsen.

Ut med brosjyrer og papir, nå sender helsestasjonen i Ullern ut informasjon til den nybakte familien på e-post.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 14:41

Det er ikke småtteri nybakte familier skal ta inn over seg av nye opplevelse og oppdagelser den første babytiden- som igjen genererer spørsmål til helsestasjonen. Det har helsesøstre og jordmødre på Ullern tatt inn over seg, og tilpasset vår digitale hverdag.

Med den nye babyen, får familier tilbud om nyhetsbrev på e-post. Her finner mor og far informasjon om hva som skjer på helsestasjonen de første månedene, råd om amming og påkledning, for å nevne noen tema.

– Nyhetsbrevet er laget fordi det blir lettere for foreldrene å finne de riktige lenkene til for eksempel helsedirektoratet og andre nettsider som vi mener er kvalitetssikret og kan være til nytte for foreldrene, sier helsesøster Bente Elisabeth Wiborg.

Nesten slutt på papir

Det er nesten helt slutt på å lage informasjonsbrosjyrer til foreldre i papirformat. Nå foregår det meste elektronisk.

– I dagens digitale verden med nettsteder, blogger og forumer florerer det av velmente råd og anbefalinger til foreldre. Disse er ofte basert på enkeltpersoners erfaringer og meninger, og kan i noen tilfeller være direkte skadelige. Som en motvekt til dette ønsker derfor helsestasjonen å nå ut til foreldre med råd og anbefalinger som er basert på forskning og bred erfaring, fra kvalitetssikrede kilder, sier helsesøster Kathinka Bruun.

De ansatte på helsestasjonen planlegger også et nyhetsbrev fra fysioterapeutene og fra barnet er seks måneder gammelt.

Har du spørsmål om nyhetsbrevet? Kontakt Bente Elisabeth Wiborg bente.wiborg@bun.oslo.kommune.no eller Kathinka Bruun kathinka.bruun@bun.oslo.kommune.no

Her finner du nyhetsbrevet

Mer informasjon fra Bydel Ullern

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...