– Se, her er benkene!

Benker er viktige for hvordan vi har det. Vi kan treffes, snakke og le sammen. Til v. Ulla Gefvert kontaktet bydelskoordinator Mari Bilben etter en artikkel i Akersposten og sa: - Jeg ønsker meg benker. Nå står de her. Foto: Bjørg Duve
– Er det ikke strålende. Se! Her er benkene. De står akkurat slik jeg ønsket meg det, sier Ulla Gefvert. Det var hun som – etter å ha lest Akersposten – kom med benkeforslaget.
Publisert: 26.11.2019 kl 12:55
Sist oppdatert: 27.11.2019 kl 11:49
SKØYEN: – Endelig er de her, fortsetter hun glad og fornøyd. De to benkene kom på plass for kort tid siden, og de står langs gangstien mellom Konventveien og Nedre Skøyen vei. Ikke langt fra barnehagen.
Styrer i Skøyen Terrasse Barnehage, Wonja Pettersen, følger opp.
– Vi ser at benkene blir mye brukt både av unge og gamle. Det er vi glade for. Det er viktig at vi møtes på tvers av generasjonene, sier Pettersen og legger til at da hun begynte som styrer i barnehagen, ble området stort sett brukt som avfallssted for løv og lignende. Nå framstår det som et friområde.
– Ulla har i mange år gjort en fantastisk jobb med å rydde området, sier Pettersen. Det var hun, som etter å ha lest artikkelen «– Trenger du en benk?» i www.akersposten.no i slutten av januar i år, sendte artikkelen som en lenke over til Ulla. Hun bor på andre siden av veien for barnehagen.
– Da ble det fart i sakene, sier Pettersen.
– Jeg måtte jo gripe sjansen, sier Ulla Gefvert. Hun tok straks kontakt med bydelskoordinator for «Aldersvennlig bydel», Mari Bilben, som igjen tok fatt i ideen og gjorde «den kommunale jobben» som skal til for å få benker på plass.
Egen bydelskoordinator
Leder i bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, sier i en kommentar at det er viktig at bydelen har en egen bydelskoordinator for «Aldersvennlig bydel».
– Da har innbyggerne en kontaktperson – et talerør – som kan videreformidle innbyggernes ideer og forslag. Som politikere er vi helt avheng av å få vite hva de som bor her, tenker.
Det bor mange over 67 år i bydelen og som bruker nærområdene sine flittig. Derfor er det viktig å legge til rette for gode bruks- og aktivitetsområder.
– En bydelskoordinator er helt avgjørende for oss, fortsetter Pedersen, som også er utrolig glad for at Ullern og Vestre Aker har en lokalavis, som viser stor interesse for hva som rører seg og hva folk er opptatt av.
Lokalavisen nødvendig
– Vi er kjempeglade for Akerspostens engasjement, og avisen blir lest. Det vet vi. Gang på gang blir vi møtt med at artiklene er blitt lest av både dem som ferdes i rådhusets korridorer, og i bydelen for øvrig, sier Pedersen.
– Ved å bruke lokalavisen blir vi hørt. Både sentralt i Oslo kommune, men også av innbyggerne. Det er en forutsetning for at vi som bor her, kan være med på å påvirke, sier Pedersen.
De to benkene, som nå er satt opp på Skøyen, er et resultat av medvirkning.
– Det hele begynte med at det ble arrangert en workshop på Ullern kultursenter for et års tid siden. Der kom det fram at benker er noe mange ønsker seg, sier Mari Bilben. Derfor grep bydelen fatt i dette.
Nye ideer
– Jeg har fått innspill om i alt 11 benker rundt omkring. Vi har allerede fått satt opp noen rundt forbi, men vi skal få flere, sier Bilben, som legger til at i forbindelse med «Aldersvennlig bydel» er det blitt arrangert ulike gåturer – eller seniortråkk.
– Mens vi går, er det stadig noen som kommer med fler ideer om hva som kan gjøres de ulike stedene. Når en først begynner å gå rundt og se, kommer nye ideer. En ser mulighetene.
– Noe du skal gå videre med?
– Ja, jeg er i gang med å se på hvordan vi kan få til en aktivitetsplass på grøntområdet ved Skøyenparken. Det blir spennende, sier Bilben. Hun er svært glad for knoppskytingen.
– Skal vi komme videre er bydelen helt avhengig av innspill fra lokalsamfunnene. Vi er avhengig av menneskene som bor og bruker områdene. Ved å kontakte meg, kan en bidra til fellesskapets beste, sier Mari Bilben.
Hun kan kontaktes på mari.bilben@bun.oslo.kommune.no, og hun lytter til hva du har å foreslå.