ANNONSE
Annonse

Se det lekk’re sykehjemmet!

Det drypper friskt fra taket i korridoren i 4. etasje. Ole Grønskar har sin far på sykehjemmet, og er lite fornøyd med slike forhold. Bøttene står rett utenfor rommet til hans far, Olav Grønskar. Foto: Reidar Martinsen

Våren er her, men snøen holder stand. Det gjør den også på taket av Silurveien sykehjem på Ullern. I og for seg ingen dramatisk observasjon. Men det blir det når man inntar fjerde etasje. For midt i korridoren blant ansatte og gamle drypper det friskt fra taket. Snøsmeltingen er i gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 09:13

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Ole Grønskar er pårørende og har sin snart 96 år gamle far, Olav Grønskar, bosatt i fjerde etasje på Silurveien sykehjem. Han ble overrasket da han kom på besøk i helgen, og fant bøtter plassert midt i korridoren. Hans Facebook-melding med bilde som han postet søndag, har ført til mange sterke reaksjoner og flere har delt meldingen.

Da Akersposten var på besøk tirsdag denne uken, sto bøttene fortsatt i korridoren, og det rant friskt. De ansatte i fjerde etasje tok det hele med stoisk ro og kunne fortelle at «dette er et helt vanlig syn».

Poenget er selvsagt at dette er et klart signal på at det 50 år gamle Silurveien sykehjem er et gammelt bygg, som trenger renovering. Mange steder virker det nedslitt.

– Jeg synes det er graverende at taket lekker på et sykehjem, sier Grønskar til Akersposten. – Men likevel så overrasker det meg kanskje ikke. Alle ser jo at det er et gammelt bygg som skriker etter oppussing. Rommene er slitte, og det kan umulig være riktig at våre eldre skal ende opp på et hjem – for det er jo deres siste hjem her i livet, med bad og toalett på gangen.

Flatt tak skaper trøbbel

Institusjonssjef Holger Olsen ved det kommunale sykehjemmet sier i en kommentar til Akersposten at man har vært klart over lekkasjen på taket en god stund.

– Vi har hatt folk for å se på det, men det har vært for mye snø til at vi foreløpig kan få gjort noe med. Med flatt tak blir is og snø liggende, og håndverkerne kommer ikke til før det meste har smeltet, og det tar tid med de snømengdene vi har hatt denne vinteren, sier Olsen og legger til:

– Dette er et gammelt bygg, men vi forsøker å ta nødvendige reparasjoner etter hvert som problemer dukker.

– Siden nyttår

Det er Omsorgsbygg som har det driftsmessige ansvaret for sykehjemmene i Oslo kommune. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby sier følgende i en kommentar til Akersposten:

– Når det gjelder vannlekkasjen, er dette et problem vi har jobbet med å løse siden nyttår. Lekkasjen har kommet og gått, og det har ikke vært åpenbart hvor vannet kommer fra. Vi har hatt håndverkere på stedet for å utbedre skaden, men nå får vi ikke gjort ytterligere tiltak før taket er snøfritt.

Hun fortsetter: – Sykehjemsetaten, som er vår bestiller for sykehjem, har ikke tatt noen beslutninger om hva som vil skje videre med Silurveien sykehjem. Omsorgsbyggs ansvar er å drifte bygget på en forsvarlig måte. Teknisk og hms-messig er bygget i henhold til dagens krav.

ANNONSE
Annonse