ANNONSE
Annonse
Akersposten

Schlägergården gjør det på italiensk

Schlägergården åpner for middag på kveldstid og de to italienske kokkene Aniello Patunzi Polese og Andrea Biccini, skal sørge for italienske retter på det historiske stedet som drives av Anine Hansson Lunder, Hillary Woulfe og Kikki Jung. Foto: Reidar Martinsen

Schlägergården Kafé går italiensk på kveldstid. Vertskapet Anine, Hilary og Kikki satser italiensk når den ærverdige fredete bygningen på Lilleaker fra onsdag 1. november åpner for middagsservering medfølgende egnet drikke som øl og vin.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 11:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Schlägergårdens spesielle kraft er historien. Bygnjngen her er fra første halvdel av 1800-tallet, og har huset alt fra bondefolk til Mustads arbeidere. I løpet av to-tre år har Anine Hansson Lunder, Kikki Jung og Hilary Woulfe skapt et svært populært serveringssted. Spørsmålene om mer enn bare lunsj og kaffe latte har over tid meldt seg fra en stadig økende gjestekrets – og nå skjer det altså.

– Vært heldige

– Vi har over tid vært på jakt etter kokker som kunne gjennomføre vårt planlagte kveldskonsept. Og vi har vært heldige. Vi har fått to flotte og flinke italienere som kan sitt fag, og som vi tror gjestene her skal få føle på, sier Hilary.

Og de to er herrene Aniello Patunzi Polese (30) og Andrea Biccini (42). De to blide italienerne er begeistret over Schlägergården.

– Fantastisk sted, sier Andrea. – Et sted med sjel og hjemmehyggelig interiør. Jeg gleder meg stort til å få utøve mitt fag i slike omgivelser. Det er stimulerende å få lov å lage mat her – det er jo omtrent som hjemme. Jeg har aldri jobbet et sted som dette før, sier Andrea, som har vært kokk på Merriott hotell i Bucuresti og om bord på luksus-leilighetsskipet ”The World” samt flere restauranter – også i Norge.

Les også: Det spøker på Schlägergården!

Mens Andrea har en viss fartstid her i landet, er Aniello helt fersk og kommer mer eller mindre direkte fra Modena i Italia til Lilleaker. – Jeg var en tur i Norge i juni, som turist, og følte straks at her kunne jeg godt tenke meg å både jobbe og bo. Og så dukket altså denne muligheten her opp, og jeg pakket straks kofferten sammen med kone og tvillingdøtre og dro av sted, smiler han.

Egen pastamaskin

Menyen på Schlägergården blir følgelig italiensk med pasta og pizza, men også kjøtt og fisk. Andrea forteller at han har fått med seg en spesiell pastamaskin fra Italia.

(Saken fortsetter under bildet.)

Aniello Patunzo Polese og Andrea stortrives allerede på hjemmekoselige Schlägergården. 1. november står de klare til å servere gjestene italienske retter.

– Den gjør at vi kan lage pasta på vår helt personlige måte , og gjør oss i stand til å kunne lage pastaen raskt, og dermed blir det kort ventetid for gjestene, sier Andrea.

Pizzakokken Aniello har diplom fra pizza-akademiet i Verona og da er du egentlig top notch i pizza-kjøkkenet.

– Her blir bare ferske råvarer og kvalitets-mel. Alt lages selvsagt fra bunnen av, og jeg pleier å si at en god pizza skal smake godt selv om den er kald. Kom og prøv, sier Aniello som raskt legger til at ”men her serveres den varm”!

Anine skyter inn at det blir italienske rødviner, og at man tilbyr fem forretter, fem hovedretter , 2 desserter og syv pizzaretter. Og legger til: – Vi ønsker gjester velkommen til et enkelt konsept, uten masse dikkedarer men med god mat til hyggelige priser og hjemmekoselig atmosfære.

Større stab?

Det blir travle dager for damene og kokkene på Schlägergården, og man håper etter hvert å få utvidet staben med folk som kan jobbe kveldstid.

– Vi vil ha åpent onsdag, torsdag, fredag fra kl. 10 til 23, lørdag 12 til 23. Søndag blir åpningstiden 11 til 16, mens mandag og tirsdag 10-16, sier Kikki.

Schlägergården har plass til 70 gjester. Planlegger du en italiensk aften på Lilleaker, kan det kanskje vært smart å booke bord på forhånd.

Les også: Det spøker på Schlägergården!

Persrevyen gjør comeback

De vil redde Vækerø politistasjon

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord