Akersposten

Scheie om Kollen-forslag: - God bedring!

KAN ERSTATTES MED RENN TORSDAG: For å begrense utøvernes reiseomfang kan den klassiske Holmenkollsøndagen snart være historie. Det faller ikke i smak hos Arne Scheie. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Holmenkollen står i fare for å miste det tradisjonelle søndagsrennet i hopp neste sesong. Akkurat det får kommentatorlegenden Arne Scheie (73) til å steile.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2017 kl 21:28

VOLVAT/HOLMENKOLLEN: De utenlandske hopperne og det internasjonale skiforbundet (FIS) har bedt Norges Skiforbund om å se på mulighetene for å flytte konkurransestarten i Raw Air til Trondheim.

Dette fordi reisebelastningen skal reduseres i turneringen.

– I denne sammenhengen vil jeg si god bedring. Det er noen institusjoner i idretts-Norge som jeg mener bør være hellig: det er cupfinalen og Holmenkollsøndagen, sier Scheie når Akersposten.no møter ham hjemme på Volvat.

Det folkekjære sportsorakelet forteller han til daglig nyter pensjonisttilværelsen bekymringsløst, men lar seg tydelig engasjere over at Kollensøndagen, slik vi kjenner den fra moderne tid, kan bli erstattet med et kveldsrenn torsdag.

– Da har du i gåseøyne drept Holmenkollsøndagen. Skal du ha den på en torsdag, er det bare til å glemme alt, sier 73-åringen.

Saken fortsetter under bildet.

KRITISK PENSJONIST: Arne Scheie er langt i fra fornøyd med planene om å erstatte Holmenkollsøndagen med et renn torsdag. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Sportssjefen vil det annerledes

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier til VG «ingen i den store verden bryr seg om Kollensøndagen, og at hvilken dag det går på er uinteressant».

– Det er klart at i Norge så bryr folk seg om det. Jeg er i den heldige situasjonen at jeg leser utdrag om hva vi ser på her til lands, og Kollensøndagen var det mest sette arrangementet i Raw Air, sier Scheie.

Tidligere Oslo-ordfører, Fabian Stang, er også blant de som tordner mot å skulle flytte den tradisjonelle festdagen til et flomlysrenn en hverdag. På Twitter skriver han: «Kanskje litt lumpent mot alle som bidro for hopperne, med helt ny bakke til 2 mrd?

Trofast Kollen-tilskuer

Scheie levner ingen tvil om at han støtter Høyre-politikerens kritiske røst.

– Det er veldig mange ting å ta hensyn til. Her bygger man et flott idretts- og turistmonument, så skal man bruke det en torsdag? Det er meningsløst. Dette er jo et nasjonalt anliggende, selveste Holmenkollsøndagen. Det holder ikke å bruke utlendingenes argumenter, dette er jo først og fremst for nordmenn, sier Scheie – og legger til at han har vært til stede på alle hopp-festdagene etter krigen.

– Den første Kollensøndagen var jo i 1953 da Otto Austad vant A-klassen, og Eino Kirjonen vant blant juniorene, sier Scheie.

Hva er ditt beste minne?

- Det blir ofte når nordmenn vinner … Det er klart at det første minnet fra 1953 husker jeg veldig godt. Så minnes jeg seirene til Toralf Engan, Torbjørn Yggeseth, Bjørn Wirkola, Espen Bredesen og den siste norske triumfen gjennom Roar Ljøkelsøy. Jeg har relativt god husk på idrett, så jeg har mange gode minner, sier Scheie.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ HJEMMEBANE: Arne Scheie tok i mot Akersposten.no til interessant hoppsnakk hjemme på Volvat. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Det velkjente NRK-ansiktet forteller at Akersposten.no møter en som er langt over gjennomsnittet interessert i spesielt hopp og fotball. Han legger derimot ikke skjul på at Raw Air-interessen i første rekke er knyttet til Holmenkollsøndagen og skiflygingen i Vikersund.

– Med all respekt til Trondheim og Lillehammer, som avvikles i midtuka, viser jo seertallene at da ser ikke halvparten på. Det er jo ganske naturlig, fordi da har jo folk annet å gjøre. Helgen er derimot fri for folk, og da kan de gjøre som de vil, sier Scheie – og understreker han har delvis forståelse for FIS` agenda.

– Jeg ser fordeler og ulemper med alt mulig, og skjønner det med reisebelastningen. Men det må da ikke være avgjørende for Holmenkollsøndagen. Er det det viktigste?, spør Scheie.

Om Holmenkollen mister sitt klassiske søndagsrenn, avgjøres i slutten av mai.

PS! Si din mening om Holmenkollrennet i gallupen!

LES OGSÅ: Hvor tøff er DU? Sjekk siste, hjertepumpende nytt fra Holmenkollen!

LES OGSÅ:
«Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...