Akersposten

Satser på kveldsåpent

Linda Liebeck (til h) og Roula Tato satser videre på historiske og populære Schlägergården på Lilleaker. Fra torsdag 9. mai blir det kveldsåpent med middagstilbud samt øl og vin. Foto: Reidar Martinsen

Schlägergården på Lilleaker er et historisk klenodium. I de siste årene har den huset en populær kafé – siden 4. januar drevet av Linda Liebeck. Nå satser Linda ytterligere, og fra torsdag 9. mai inviterer hun til kveldsåpent med middag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 13:40

LILLEAKER: – Vi satser på kveldsåpent torsdag, fredag og lørdag til å begynne med, sier Linda.

– Men min ambisjon på sikt er å holde åpent kveldstid fem dager i uken. Jeg er veldig fornøyd så langt med besøk og interesse for Schlägergården – og gleder meg virkelig til å kunne ta i mot gjester også til middag eller et glass vin på kveldstid, sier Linda.

Linda har lang erfaring fra restaurantbransjen, og drev nabokaféen Oslo K på Fagerborg før hun flyttet til Bestum og ved en tilfeldighet oppdaget Schlägergården. Da hun forsto at den fredete gården var ledig, slo hun raskt til og tok kontakt med eieren Mustad Eiendom.

Hun er også utdannet kokk, og blir selv å finne på kjøkkenet på Schlägergården sammen med to øvrige kokker. Hun har nå ansatt daglig leder, Roula Tato, som er av gresk opprinnelse – men greske retter blir det ikke.

– Nei, vi satser på vanlig variert meny med mange småretter og varme retter. Vi ønsker ikke å være noen fancy gourmetrestaurant, men en som skaper mat ut fra gode råvarer, sier Linda.

– Vi har ikke drevet mye markedsføring, og forsøkt å utvikle oss i det stille og bygge sten på sten. Vi har, som sagt, fått fantastisk mange gode tilbakemeldinger, og det gir inspirasjon til å jobbe videre, sier hun.

Schlägergården er fredet - og vel tatt vare på av eieren Mustad Eiendom. Nå satser innehaver Linda Liebeck på utvidet mat- og drikketilbud på restauranten hun driver i de historiske lokalene. Arkivfoto

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...