Akersposten

Satser nytt i historisk bygg

Lilleaker Folkets Hus har rommet mye. Nå meisles fremtiden ut, og du kan være med å påvirke.

I over 100 år har huset vært et samlingspunkt. Nå satses det på fornyet aktivitet, og det inviteres til møte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2018 kl 07:13

LILLEAKER: Folkets Hus er en institusjon på Lilleaker og har sine røtter helt tilbake til 1905. Den gang var Lilleaker et industrisamfunn. Folkets Hus ble bygget etter initiativ fra arbeidere på Lilleaker, hvorav brorparten jobbet på Mustad Fabrikker. Industri- og arbeidersamfunnet er en saga blott, men Folkets Hus består. Nå vil ildsjeler få mer aktivitet i Huset igjen, hvor det en gang i tiden faktisk var kino.

Møte om bruken av huset

Onsdag 19. september trommer man sammen til et folkemøte på Folkets Hus, hvor temaet er «Hvorfor og hvordan utvikler vi Folkets Hus og det kulturelle tilbudet»? En av initiativtagerne er Terje Havrøy som forteller til Akersposten at man ønsker å blåse liv i Folkets Hus igjen – først og fremst som en kulturarena.

– Folkets Hus har alltid vært arbeiderbevegelsens kulturarena på Lilleaker, i regi av Lilleaker Samvirkende Arbeiderforening (LSA) med støtte fra Ullern Ap-lag. Vi ser for oss at huset igjen skal fylles med en kultur som er i pakt med grunnidéen bak et Folkets Hus, nemlig å være en arena for samholdstanken og det kulturelle mangfoldet, sier Havrøy.

– Vi håper at det kan gi plass til samfunnsdebatten og hegne om arbeiderbevegelsens idé om frihet, likhet og brorskap. I et Lilleaker som nå opplever en omfattende endring, er det viktig at vi gir Folkets Hus form, innhold og farge til beste for oss selv og samfunnet rundt oss. Derfor denne kultursatsingen, legger Havrøy til.

Musikk og paneldebatt

I tillegg til en debatt om fremtiden til Folkets Hus, blir det også kulturelle innslag som seg hør og bør. Frank Havrøy er en multikunstner innenfor musikk med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Han er aktivt medlem av vokalensemblet Nordic Voices, et av de fremste vokalensembler i verden. Han er også låtskriver og fremfører ofte sine egne sanger med eget band.

I tillegg vil Torgeir Koppang bidra. Han er en av Norges aller fremste unge jazzpianister og deltar på jazzfestivaler i inn- og utland.

Paneldebatten blir ledet av Harry Bjerkeng, som er styremedlem i Ullern Ap-lag, og deltakere er Bente Bogen, musikkpedagog og representant for brukerne av Folkets Hus, Terje Havrøy, styremedlem i LSA, Turid Marthinsen, medlem av Oslo Aps kulturforum og Alexander Stenhagen, AUF.

Møtet begynner klokken 18 på onsdag 19. september i Folkets Hus, Ørakerveien. Påmelding kan skje til terje@havroy.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...