ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Sånn skal det ikke se ut

Hvor mye russen som stoppet for en fest natt til onsdag har hatt å si for at det ser sånn ut ved Bautatomten på Midtstuen, er ikke lett å si. Men her er det ikke vakkert fredag morgen. Foto: Fredrik Eckhoff

Det sier en beboer like ved parkeringsplassen på Bautatomten på Midtstuen. Siden onsdag har det sett slik ut på plassen, etter at russ stoppet og tok seg en liten fest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2019 kl 14:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN: Det hjalp naturligvis ikke på at russen bruker parkeringsplassen på Midtstuen til festlokale, noe nærmiljøet fikk godt med seg. Men de kan neppe få hele skylden for at deler av plassen ser ut som en søppelfylling. Kanskje er det bare et par veltede Fretex-containere som kan tilskrives russen? Hvem vet.

– Problem lenge

– Jeg er bekymret for at avfall og søppel går ned i bekken og skaper forurensing, sier beboeren som tok kontakt med Akerposten fredag morgen. Han forteller at han har vært i kontakt med russens hovedstyre og med Renovasjonsetaten. Sistnevnte skal ha gitt ham løfte om å rydde opp.

Når Akersposten er på stedet fredag morgen, snakker vi med en annen beboer i strøket. Han kan fortelle at forsøpling på parkeringsplassen på Midtstuen har vært et problem lenge, og han mener at de to søppelbeholderne bør tømmes langt oftere.

Hit kommer folk og legger søppel, ikke minst er det mange som kommer fra tur i marka med søppelposer.

Fretex: – Ikke noe stort problem

Kjell Gunnar Granli i Fretex, som er ansvarlige for de to grønne beholderne som er veltet, opplyser til Akersposten at velting av Fretex-beholdere ikke skjer veldig ofte.

– Dette er ikke et stort problem hos oss. Vi er representert tett i Oslo og omegn, og det forekommer, men ekstremt lite, sier Granli.

– Hvis det er problematikk i et område, at folk ødelegger, vurderes det om vi skal fjerne det, men jeg har ikke vært bort i noen slike problemer her tidligere, sier han.

Ifølge beboere i strøket er forsøpling rundt disse avfallsbeholderne et vanlig fenomen.