Akersposten

Sang og musikk om Oslo

Onsdag kan de besøkende på Ullern kultursenter benke seg for å få en konsertforestilling om arkitektur, byplanlegging og byhistorie – Oslos historie.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2018 kl 14:41

LILLEAKER: – Det blir sang og musikk knyttet opp til et geografisk område – nemlig Oslo, sier Sverre Thorstensen, en av de tre som skal entre scenen onsdag klokken 12. De to andre er Åsmund Reistad og Birger Mistereggen.

Paus og Lillebjørn

Sanger av Ole Paus og Lillebjørn Nilsen, står selvsagt på plakaten.

– Har du noen eksempler?

– Jeg kan jo for eksempel nevne «Lystig purk» og «Tone fra Tigerstaden», men hvilke låter vi velger avhenger litt av der og da, sier Sverre Thorstensen – også kjent som «Kong Sverre».

Hvordan publikum reagerer, avgjør litt av låtvalget, men låter av Ole Paus, Hans Aleksandersen og Lillebjørn Nilsen blir nok å høre onsdag.

Påvirkes av hus

Folk skaper bygninger, men bygningene – utformingen av byen – påvirker menneskene som bor i byen.

– Derfor er det alltid stort engasjement når politikerne bestemmer at områder skal endres. Særlig hvis noe skal saneres, sier Sverre Thorstensen.

De fleste av oss kjenner sangen om Enerhaugen. En fantastisk sang, men var det godt å bo der? De som ønsker å se nærmere på det, kan gå på Norsk folkemuseum og se hvordan det de husene var. Men bygningene kan ikke si noe om det mellommenneskelige, bare om de fysiske boforholdene.

Reise gjennom byen

Musikken i konsertforestillingen «Oslos hus» er viser, folketoner og låter fra 1800-tallet og fram til i dag. De tre artistene publikum får se på scenen, er alle midt i livet og de bor i hovedstaden. Det blir en reise gjennom byen og det hele bindes sammen av en forteller.

Onsdag 13. februar klokken 12 altså, på Ullern kultursenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...