ANNONSE
Annonse
Akersposten

Sang og musikk om Oslo

Onsdag kan de besøkende på Ullern kultursenter benke seg for å få en konsertforestilling om arkitektur, byplanlegging og byhistorie – Oslos historie.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2018 kl 14:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Det blir sang og musikk knyttet opp til et geografisk område – nemlig Oslo, sier Sverre Thorstensen, en av de tre som skal entre scenen onsdag klokken 12. De to andre er Åsmund Reistad og Birger Mistereggen.

Paus og Lillebjørn

Sanger av Ole Paus og Lillebjørn Nilsen, står selvsagt på plakaten.

– Har du noen eksempler?

– Jeg kan jo for eksempel nevne «Lystig purk» og «Tone fra Tigerstaden», men hvilke låter vi velger avhenger litt av der og da, sier Sverre Thorstensen – også kjent som «Kong Sverre».

Hvordan publikum reagerer, avgjør litt av låtvalget, men låter av Ole Paus, Hans Aleksandersen og Lillebjørn Nilsen blir nok å høre onsdag.

Påvirkes av hus

Folk skaper bygninger, men bygningene – utformingen av byen – påvirker menneskene som bor i byen.

– Derfor er det alltid stort engasjement når politikerne bestemmer at områder skal endres. Særlig hvis noe skal saneres, sier Sverre Thorstensen.

De fleste av oss kjenner sangen om Enerhaugen. En fantastisk sang, men var det godt å bo der? De som ønsker å se nærmere på det, kan gå på Norsk folkemuseum og se hvordan det de husene var. Men bygningene kan ikke si noe om det mellommenneskelige, bare om de fysiske boforholdene.

Reise gjennom byen

Musikken i konsertforestillingen «Oslos hus» er viser, folketoner og låter fra 1800-tallet og fram til i dag. De tre artistene publikum får se på scenen, er alle midt i livet og de bor i hovedstaden. Det blir en reise gjennom byen og det hele bindes sammen av en forteller.

Onsdag 13. februar klokken 12 altså, på Ullern kultursenter.