Akersposten

Samme skolevei, men helt forskjellige trygghetstiltak

SAMME SKOLEVEI: Fortausløs med parkering fra den ene siden. Fortau og P-forbud på begge sider av veien fra den andre siden. Foto: Vidar Bakken

I Bjørnveien til Holmen skole er det åpenbart ny trygg skolevei i en retning, men hva med andre veien?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2018 kl 21:26

HOLMEN: Fra Stasjonsveien og opp til nye Holmen skole er alt på stell for å skape trygg skolevei i Bjørnveien, men en stor del av elevmassen på 630 elever vil komme Bjørnveien fra andre siden. Hva med dem, spør bekymrede beboere i nabolaget.

Sikret

Fra Stasjonsveien og opp mot skolen er det anlagt fortau på skolesiden. Det er nå parkering forbudt på begge sider av veien frem til Henrik Backers vei og det er anlagt nye fartshumper. Det er også anlagt «Kiss and ride» for levering og henting av elever. Det er vel og bra mener beboere, men hvorfor skjer det ikke noe med den andre delen av fortausløse Bjørnveien, hvor en stor del av elevmassen vil komme fra. Her er det også trafikk i begge retninger.

Helt annerledes

Man er bekymret for fremtidens elever på grunn av manglende fortau frem mot skolen og at det er tillatt å parkere i denne delen av Bjørnveien. Det betyr smalere veibane og med innføring av p-forbud i nedre del av Bjørnveien, vil parkering forflytte seg til området hvor det er tillatt. Det kan blant annet bli merkbart ved større arrangementer på Ready-banen eller arrangementer ved skolen eller tennisanlegg. Dette mener beboere kan skape farlige forhold for elevene, ikke minst om vi skulle få en liknende vinter som sist vinter.

Saken fortsetter under bildet. Klikk på kart for større versjon.

BJØRNVEIEN: Elevene vil komme fra to forskjellige retninger i Bjørnveien mot Holmen skole. Strekningen fra Stasjonsveien og rett opp til skolen er sikret, men ikke fra andre siden. Google Maps

I tillegg har tennisanlegget p-plass med inn- og utkjøring i Bjørnveien nær skolen. Beboere har tatt til orde for parkering forbudt i et større område og eventuelt at Bjørnveien gjøres enveiskjørt fra Henrik Backers vei. Bjørnveien går i en halvsirkel – inn og ut av Stasjonsveien.

Ingen andre planer

Vi sendte denne bekymringen til Bymiljøetaten for å høre om det forelå planer for trafikksikringstiltak i den andre delen av Bjørnveien.

Bymiljøetaten forteller om tiltakene som er gjort i Bjørnveien fra Stasjonsveien og opp til skolen, som nevnt over. Utover det er det planlagt nye humper i den andre delen.

- Bymiljøetaten skal etablere to nye humper i Bjørnveien øst for Henrik Backers vei. En ved port ved tennisbane og en ved kryssende turvei ved Midtstubekken. Utover dette har Bymiljøetaten ingen andre planer om tiltak i Bjørnveien på nåværende tidspunkt, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Da gjenstår det å se om dette beroliger skolebarnas foresatte.

Les også:

Se nye Holmen skole og møte med rektor

Stor dag for «skolen i skogen, i byen, i verden»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...