ANNONSE
Annonse

Samme skolevei, men helt forskjellige trygghetstiltak

SAMME SKOLEVEI: Fortausløs med parkering fra den ene siden. Fortau og P-forbud på begge sider av veien fra den andre siden. Foto: Vidar Bakken

I Bjørnveien til Holmen skole er det åpenbart ny trygg skolevei i en retning, men hva med andre veien?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2018 kl 21:26

ANNONSE
Annonse

HOLMEN: Fra Stasjonsveien og opp til nye Holmen skole er alt på stell for å skape trygg skolevei i Bjørnveien, men en stor del av elevmassen på 630 elever vil komme Bjørnveien fra andre siden. Hva med dem, spør bekymrede beboere i nabolaget.

Sikret

Fra Stasjonsveien og opp mot skolen er det anlagt fortau på skolesiden. Det er nå parkering forbudt på begge sider av veien frem til Henrik Backers vei og det er anlagt nye fartshumper. Det er også anlagt «Kiss and ride» for levering og henting av elever. Det er vel og bra mener beboere, men hvorfor skjer det ikke noe med den andre delen av fortausløse Bjørnveien, hvor en stor del av elevmassen vil komme fra. Her er det også trafikk i begge retninger.

Helt annerledes

Man er bekymret for fremtidens elever på grunn av manglende fortau frem mot skolen og at det er tillatt å parkere i denne delen av Bjørnveien. Det betyr smalere veibane og med innføring av p-forbud i nedre del av Bjørnveien, vil parkering forflytte seg til området hvor det er tillatt. Det kan blant annet bli merkbart ved større arrangementer på Ready-banen eller arrangementer ved skolen eller tennisanlegg. Dette mener beboere kan skape farlige forhold for elevene, ikke minst om vi skulle få en liknende vinter som sist vinter.

Saken fortsetter under bildet. Klikk på kart for større versjon.

BJØRNVEIEN: Elevene vil komme fra to forskjellige retninger i Bjørnveien mot Holmen skole. Strekningen fra Stasjonsveien og rett opp til skolen er sikret, men ikke fra andre siden. Google Maps

I tillegg har tennisanlegget p-plass med inn- og utkjøring i Bjørnveien nær skolen. Beboere har tatt til orde for parkering forbudt i et større område og eventuelt at Bjørnveien gjøres enveiskjørt fra Henrik Backers vei. Bjørnveien går i en halvsirkel – inn og ut av Stasjonsveien.

Ingen andre planer

Vi sendte denne bekymringen til Bymiljøetaten for å høre om det forelå planer for trafikksikringstiltak i den andre delen av Bjørnveien.

Bymiljøetaten forteller om tiltakene som er gjort i Bjørnveien fra Stasjonsveien og opp til skolen, som nevnt over. Utover det er det planlagt nye humper i den andre delen.

- Bymiljøetaten skal etablere to nye humper i Bjørnveien øst for Henrik Backers vei. En ved port ved tennisbane og en ved kryssende turvei ved Midtstubekken. Utover dette har Bymiljøetaten ingen andre planer om tiltak i Bjørnveien på nåværende tidspunkt, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Da gjenstår det å se om dette beroliger skolebarnas foresatte.

Les også:

Se nye Holmen skole og møte med rektor

Stor dag for «skolen i skogen, i byen, i verden»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse