Akersposten

«Så vidt klarer jeg å presse meg inn, men bussjåføren klarer ikke lukke dørene»

Mimi Husebye.

«Vi blir stadig oppfordret til å ta «grønne valg», men hvordan kan vi oppfylle disse valgene når det fører til anmerkinger og i verste fall fravær?»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2019 kl 10:02

Det er en kald morgen med solide minus ti grader i luften. Klokken er 07.50, nøyaktig 25 minutter til skolestart, og jeg har kommet til busstoppet i god tid. Jeg står på busstoppet Risbakken, to stopp til Ullern videregående skole ved stoppestedet Montebelloveien, og 23-bussen skal komme om tre minutter, ifølge Ruter-appen.

Klokken passerer 08.00, og det er ingen tegn til 23-bussen. Jeg har begynt å miste følelsen i tærne, og busstoppet er nå fylt opp med frustrerte og kalde ungdommer og voksne. Tiden går, og klokken bikker 08.10, og bussen kommer endelig – 25 minutter senere. Men, også denne bussen er stappfull av mennesker. Så vidt klarer jeg å presse meg inn, men bussjåføren klarer ikke lukke dørene. Bussen er for full.

Tiden går, og til slutt klarer sjåføren å lukke dørene, etter at frustrerte ungdommer måtte gå av bussen og vente enda lenger på neste buss. Skolen startet akkurat, og bussen begynte endelig å kjøre fra stoppet. Denne dagen kom jeg 13 minutter for sent, nok til anmerking – og dersom bussen hadde kommet to minutter senere, hadde jeg fått fravær for hele økten.

Dette er realiteten jeg møter hver dag i rushtiden. Vi ungdommer risikerer å få anmerkning, fravær og nedsatt i ordenskarakter, dersom vi kommer for sent til skolen. Kommer vi senere enn to minutter etter skolestart, blir det anmerking, og etter 15 minutter får vi fravær for hele timen. I tillegg går viktig undervisning bort, og læreren må vente med å starte opplegget sitt før flere av klassen har kommet. Mange har ikke noe alternativ til denne bussruten for å komme seg på skolen. Derfor er det ekstremt viktig for oss at bussen er i rute om morgenen. Og ikke minst at det er plass til å komme med den!

Og er det egentlig greit å kjøre busser som er så smekkfulle av skoleungdom? Vi står som sild i tønne. Hva hvis bussen sklir, eller kolliderer?

Vi blir stadig oppfordret til å ta «grønne valg», men hvordan kan vi oppfylle disse valgene når det fører til anmerkinger og i verste fall fravær?

Så jeg spør Ruter, hvor vanskelig er det å sette opp flere avganger i rushtiden?

Mimi Husebye (16)
elev ved Ullern VGS

LES OGSÅ: – Busslinje 23 er ikke forsvarlig

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...