ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Så vidt klarer jeg å presse meg inn, men bussjåføren klarer ikke lukke dørene»

Mimi Husebye.

«Vi blir stadig oppfordret til å ta «grønne valg», men hvordan kan vi oppfylle disse valgene når det fører til anmerkinger og i verste fall fravær?»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2019 kl 10:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Det er en kald morgen med solide minus ti grader i luften. Klokken er 07.50, nøyaktig 25 minutter til skolestart, og jeg har kommet til busstoppet i god tid. Jeg står på busstoppet Risbakken, to stopp til Ullern videregående skole ved stoppestedet Montebelloveien, og 23-bussen skal komme om tre minutter, ifølge Ruter-appen.

Klokken passerer 08.00, og det er ingen tegn til 23-bussen. Jeg har begynt å miste følelsen i tærne, og busstoppet er nå fylt opp med frustrerte og kalde ungdommer og voksne. Tiden går, og klokken bikker 08.10, og bussen kommer endelig – 25 minutter senere. Men, også denne bussen er stappfull av mennesker. Så vidt klarer jeg å presse meg inn, men bussjåføren klarer ikke lukke dørene. Bussen er for full.

Tiden går, og til slutt klarer sjåføren å lukke dørene, etter at frustrerte ungdommer måtte gå av bussen og vente enda lenger på neste buss. Skolen startet akkurat, og bussen begynte endelig å kjøre fra stoppet. Denne dagen kom jeg 13 minutter for sent, nok til anmerking – og dersom bussen hadde kommet to minutter senere, hadde jeg fått fravær for hele økten.

Dette er realiteten jeg møter hver dag i rushtiden. Vi ungdommer risikerer å få anmerkning, fravær og nedsatt i ordenskarakter, dersom vi kommer for sent til skolen. Kommer vi senere enn to minutter etter skolestart, blir det anmerking, og etter 15 minutter får vi fravær for hele timen. I tillegg går viktig undervisning bort, og læreren må vente med å starte opplegget sitt før flere av klassen har kommet. Mange har ikke noe alternativ til denne bussruten for å komme seg på skolen. Derfor er det ekstremt viktig for oss at bussen er i rute om morgenen. Og ikke minst at det er plass til å komme med den!

Og er det egentlig greit å kjøre busser som er så smekkfulle av skoleungdom? Vi står som sild i tønne. Hva hvis bussen sklir, eller kolliderer?

Vi blir stadig oppfordret til å ta «grønne valg», men hvordan kan vi oppfylle disse valgene når det fører til anmerkinger og i verste fall fravær?

Så jeg spør Ruter, hvor vanskelig er det å sette opp flere avganger i rushtiden?

Mimi Husebye (16)
elev ved Ullern VGS

LES OGSÅ: – Busslinje 23 er ikke forsvarlig

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!