Akersposten

Så var sesongen over...

Den siste reisen er unnagjort for denne plastsnekka ved munningen av Lysakerelven.

Båtsesongen er for lengst over. Men noen forsøker holde det gående lengst mulig. Som denne plastsnekka som ligger fortøyd under jernbane broen på Lysaker. Som man ser må det imidlertid konstatere at den nå har gitt opp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2019 kl 09:41

LYSAKER: Ved utløpet av Lysakerelven var det i mange år faste båtplasser og egen båtforening. Bryggene var av typen pælebrygger. Mang en beboer på Lysaker/Lilleaker og omegn hadde båt her. Ved den store flommen i 1987 gikk bryggene tapt og hele båtforeningen flyttet herfra og fikk i stedet plass i Oksnøykilen hvor Lysaker Båtforening i dag holder til.

På bildet her kan man faktisk se rester av pælebryggene – og her har altså flere funnet det greit å ha båten sin - gratis og noenlunde tørt under tog- og veibroer. Men det er ingen tvil om at dette er ureglementert bruk, og dessverre et problem ved at båtene nesten alltid ender som vrak og i verste fall synker.

Denne båten har i et hvert fall sagt takk for seg – men spørsmålet er om hvem som skal sørge for å få den fjernet. Politiet er på saken, men om man finner rettmessig eier, er nok mer enn tvilsomt. Og dermed blir det opp til andre å få den fjernet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...