Akersposten

Den skulle ikke vært der:

Så kjørte den seg også dønn fast

DØNN FAST: På oppdrag fra Bymiljøetaten ble det på nytt dumpet et stort lass med stein på Himstadjordet, men så sto lastebilen fast i gjørma. Foto: Graham Disher

Tross løfter fra Bymiljøetaten om at nå var det slutt på dumpingen på Himstadjordet, så fortsetter lastebilene å komme. Det var ikke så lurt for denne lastebilen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2019 kl 11:21

BOGSTAD: Med sin beliggenhet i marka har Fylkesmannen i Oslo og Viken bestemt at Bymiljøetaten ikke får bruke Himstadjordet/ Bogstad leir til lagerområde for stein eller andre byggematerialer. I tillegg sier Fylkesmannen at området må ryddes.

Les saken: Nå må de rydde opp i kaoset

Bymiljøetaten lovet

Etter at Akersposten skrev om saken ble det observert lastebiler som fortsatt dumpet stein på området, tross Fylkesmannens avgjørelse, som var kjent 13. mai. I den forbindelse spurte Akersposten om hvordan etaten kunne fortsette virksomheten etter dette. Etaten ved seksjonssjef Trond Enekerud svarte for to dager siden blant annet: vi har nå iverksatt stopp av tilkjøring ny stein for lagring på Himstadjordet, i påvente av en endelig avklaring.

Les saken: Fortsetter å dumpe stein selv om Fylkesmannen har sagt nei

Flere forsøk på berging

Men lastebilene fortsetter å komme. En observant nabo, Graham Disher, fanget i dag opp en lastebil med store problemer.

- På nytt så jeg i dag tidlig en lastebil som dumpet et stort lass med stein. Etter det kjørte den seg helt fast i gjørma, noe som viser at området er lite egnet for lastebiler og lagring. Etter hvert kom det en firehjulstrekker med Bymiljøetatens logo på siden for å trekke lastebilen ut. Det klarte den ikke. Nå har det kommet en traktor, som jeg regner med kommer fra Bogstad gård og nå ser det ut til å gå bedre, sier Disher på direktetelefon til Akersposten.

Lastebilen ble så trukket fri mens Disher bivånet det hele.

Saken fortsetter under bildene

IKKE NOK: Bymiljøetatens firehjulstrekker klarte ikke å få løs lastebilen. Det måtte sterkere lut til. Foto: Graham Disher

DET HJALP: En traktor, sannsynligvis fra Bogstad gård, ble redningen flere timer senere. Foto: Graham Disher

- Det er i hvert fall tredje gang jeg ser lastebiler med dumping av stein på området etter at Akersposten skrev om Fylkesmannens avgjørelse. Jeg er sjokkert over at de fortsetter virksomheten på tross av avgjørelsen. Hva er grunne til det, når de selv sier at de har stoppet med dette? Det må jo være ulovlig når de ikke har fått dispensasjon til virksomheten, sier Disher, som også kan opplyse om at han hadde snakket med lastebilsjåføren.

- Han var helt ukjent med at det skulle foreligge noen beskjed om at det ikke skulle dumpes stein på området, sier Disher

Og Akersposten spør igjen i likhet med Disher. Hvordan kan Bymiljøetaten fortsette å dumpe stein på området når de selv sier at de har iverksatt stopp av tilkjøring av stein?

Bymiljøetaten svarer: Dette er ikke bra. Det må dreie seg om en underentreprenør som ikke har fått beskjed. Det er sent ut beskjed om stans i alle divisjoner i Bymiljøetaten. Det skal ikke lagres ombruksmasse på Himstadjordet i påvente av en avklaring.

Vi gjør oppmerksom på at de ulike lastebilene er eksterne og opererer på anbud og bestilling fra kommunens etater.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...